Шахтар не підвів, МЮ та Севілья розчарували: як справдилися прогнози групового етапу Ліги чемпіонів

ISPORT.ua підбиває підсумки своїх прогнозів по всіх групах головного єврокубку Старого Світу.
2023 г., 18 грудня, 09:38
Зінченко, Еріксен та Матвієнко / Getty Images
Зінченко, Еріксен та Матвієнко / Getty Images

До старту групового раунду Ліги чемпіонів ми спробували передбачити, як пройде даний етап і яка доля чекає на кожного з учасників.

І ось усі матчі групового етапу пройшли, стали відомі учасники 1/8 фіналу, а також ті, хто вирушив до Ліги Європи або ж додому.

Пропонуємо разом з нами порівняти наші прогнози з реальністю - десь ми явно промахнулися, але десь повністю вгадали розташування команд.


Група А: катастрофа імені Манчестер Юнайтед та сенсаційний Копенгаген

Прогноз:

  1. Баварія
  2. Манчестер Юнайтед
  3. Галатасарай
  4. Копенгаген

Реальність: 

  1. Баварія
  2. Копенгаген
  3. Галатасарай
  4. Манчестер Юнайтед

Почнемо з найпростішого. Як і очікувалося, Баварія виграла свою групу. Гра мюнхенців все ще викликає питання, але навіть у такому стані вони не мали опонентів.

Вже всі встигли перемити кісточки Манчестер Юнайтед, а тому не повторюватимемо те, що вже було сказано мільйони разів. Нездатність утримати переможний рахунок, слабка гра в обороні та жахливі помилки Андре Онана поховали надії фанатів манкуніанців на плей-оф.

Джерело: Getty Images

У той же час Копенгаген став головним позитивним сюрпризом квартету. Вже у другому турі у грі з Баварією данці діяли дуже сміливо, що допомогло їм у майбутньому. Галатасарай теж був непоганий, але, програвши в особистій зустрічі шостого туру, турецький колектив замість 1/8 фіналу Ліги чемпіонів вирушить до Ліги Європи.


Група В: Севілья залишилася навіть без свого улюбленого турніра

Прогноз:

  1. Арсенал
  2. ПСВ
  3. Севілья
  4. Ланс

Реальність: 

  1. Арсенал
  2. ПСВ 
  3. Ланс
  4. Севілья

Найкращі дві команди ми вгадали: Арсенал очікувано став переможцем групи, а ПСВ складе "канонірам" компанію у плей-оф. Але у боротьбі за третє місце відбулася сенсація.

Багато хто очікував, що Севілья, якщо і не вийде у плей-оф, то перейде до свого улюбленого турніру. Однак тренерські перестановки по ходу групового етапу не дали потрібного ефекту - іспанці посіли останнє місце, поступившись Лансу путівкою в ЛЄ в останньому турі.

Джерело: Getty Images


Група С: Реал краще всіх, Наполі найкращий серед решти

Прогноз: 

  1. Реал
  2. Наполі
  3. Уніон
  4. Брага

Реальність: 

  1. Реал
  2. Наполі
  3. Брага
  4. Унион

Як і в попередньому випадку, найсильніші команди квартету без проблем оформили собі путівки до 1/8, а Реал так і зовсім виграв усі свої матчі.

Джерело: Getty Images

Ми мали ставку на те, що Уніон продовжить свою неймовірну форму минулого сезону і з наскоку застрибне хоча б у Лігу Європи. Але наджахливий старт сезону поставив хрест на цих надіях - Брага витіснила німців, які виявилися просто неготовими до такого турніру.


Група D: Бенфіка розчарувала, Реал Сосьєдад зацікавив

Прогноз:

  1. Інтер
  2. Бенфіка
  3. Реал Сосьєдад
  4. Зальцбург

Реальність:

  1. Реал Сосьєдад
  2. Інтер
  3. Бенфіка
  4. Зальцбург

Єдине пряме влучання сталося лише з найгіршою командою в особі Зальцбурга. Хоча австрійці і претендували на ЛЄ, Бенфіка в очній зустрічі шостого туру здобула свою єдину перемогу за весь груповий етап, чого вистачило для продовження єврокубкової кампанії. Але гра команди Анатолія Трубіна викликає серйозні запитання.

Джерело: Getty Images

За лідерство квартету між собою боролися Інтер та Реал Сосьєдад, який став одним із головних відкриттів європейського футболу цієї осені. В останньому турі Сімоне Індзагі дав відпочити деяким важливим виконавцям, що призвело до того, що баски з першого місця вийшли в плей-оф.


Група E: Атлетіко знову в плей-оф, гра Феєнорда закохала в себе

Прогноз: 

  1. Атлетіко
  2. Лаціо
  3. Феєнорд
  4. Селтік

Реальність: 

  1. Атлетіко
  2. Лаціо
  3. Феєнорд
  4. Селтік

Перше 100% влучання. Насправді, враховуючи склад учасників, вгадати їхні позиції було не так уже й складно. Атлетіко реабілітувався за минулорічний сором, заслужено вийшовши із групи з першого місця. Лаціо, не показуючи якоїсь гарної гри, вийшли разом із "матрацниками".

Джерело: Getty Images

Дуже сподобалася гра Феєнорда, але рівень Ліги чемпіонів виявився все ж таки не для нідерландців. Продовжують розчаровувати виступи Селтіка, який уже й не пам'ятає, як перемагати на виїзді.


Група F: найбожевільніша група підтвердила свій статус

Прогноз:

  1. ПСЖ
  2. Мілан
  3. Ньюкасл
  4. Боруссія Дортмунд

Реальність:

  1. Боруссія Дортмунд
  2. ПСЖ
  3. Мілан
  4. Ньюкасл

А ось тут перший повний промах по всім позиціям. Можна зробити знижку на те, що це був найцікавіша група з усіх цього року.

Несподівано для багатьох до останнього туру вже як учасник плей-офф підходила Боруссія, яку ми відправили додому в прогнозі. Інші три команди до самого кінця претендували на другу путівку в 1/8.

Варто зазначити, як "джмелі" провели останній матч, який ледь не позбавив ПСЖ Ліги чемпіонів, що стало б провалом для парижан.

Мілан хоч і не зможе повторити свій минулорічний шлях, зате тепер "россонері" вважаються одними з головних фаворитів на перемогу в Лізі Європи.

Джерело: Getty Images

Ньюкасл досить непогано проводив свою першу за останні 20 років кампанію Ліги чемпіонів, але епідемія травм завдала удару по команді Едді Гау. Можливо, наступного сезону "сороки" не виступатимуть у ЛЧ, натомість для ЛЄ у них уже набрався необхідний досвід.


Група G: все було дуже передбачувано

Прогноз:

  1. Манчестер Сіті
  2. РБ Лейпциг
  3. Янг Бойз
  4. Црвена Звезда

Реальність: 

  1. Манчестер Сіті
  2. РБ Лейпциг
  3. Янг Бойз
  4. Црвена Звезда

Тут теж фаворити досить швидко зайняли свої місця у плей-оф турніру, їм лише потрібно було визначити порядок, в якому вони завершать етап.

Німці ледь не створили сенсацію на Етіхаді, але "бики" упустили перевагу в два голи - Ман Сіті не просто відігрався, а виграв, що розставило клуби по місцях.

Джерело: Getty Images

Зігравши внічию на виїзді, Янг Бойз завоював домашню перемогу у протистоянні з Црвеною Звездою, отримавши право продовжити кампанію в Лізі Європи, тоді як срібський колектив вирушив додому.


Група Н: спасибі Шахтарю за боротьбу до самого кінця

Прогноз:

  1. Барселона
  2. Порту
  3. Шахтер
  4. Антверпен

Реальность: 

  1. Барселона
  2. Порту
  3. Шахтер
  4. Антверпен

І знову влучання в "яблучко". Група, яка цікавила нас найбільше, адже у ньому грав донецький Шахтар. "Гірники" знову стрибнули вище голови, до останнього туру претендуючи на другу путівку до плей-оф Ліги чемпіонів.

На жаль, команда Маріно Пушича у шостому турі програла Порту. Але навіть попри це варто похвалити українців за ці матчі, в одному з яких навіть вдалося обіграти Барселону.

Джерело: Getty Images

Колектив Хаві Ернандеса, маючи явні проблеми з грою, все ж таки з першого місця вийшов у плей-оф. Є відчуття, що цілком імовірним є сценарій, за якого каталонці попрощаються з Лігою чемпіонів вже на стадії 1/8 фіналу, куди вони вийшли разом із Порту.

Олексій Погорелов, ISPORT.ua

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Шахтар Манчестер Юнайтед

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK