Динамо - Зальцбург: анонс і прогноз матчу раунду плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів

ISPORT розповідає про майбутню дебютну сутичку між українським та австрійським клубами.
21 серпня, 09:05
Динамо Київ / Getty Images
Динамо Київ / Getty Images

У середу, 21 серпня, відбудеться перший матч протистояння Динамо і Зальцбурга в рамках раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.

Колективи перебувають за крок від потрапляння в основну частину головного єврокубка, який постане перед уболівальниками в оновленому вигляді.

Зустріч українців та австрійців відбудеться в польському Любліні на Люблін Арені. Стартовий свисток пролунає о 22:00 за київським часом.

Динамо - РБ Зальцбург
Люблін (Польща), Люблін Арена, 22:00
арбітр - Сандро Шерер (Швейцарія)
Пряма трансляція - MEGOGO

Читайте також: Зальцбург - Динамо: онлайн-трансляція матчу кваліфікації Ліги чемпіонів

Джерело: Getty Images

Шлях до раунду плей-оф

Динамо Київ

Свій шлях кваліфікацією Ліги чемпіонів підопічні Олександра Шовковського почали з дуелі із сербським Партизаном. І ця дуель вийшла занадто односторонньою.

Український клуб просто знищив свого суперника у двоматчевому протистоянні, причому вже за підсумками першої гри все всім стало зрозуміло. 

У Любліні серби отримали шість м'ячів у свої ворота, зумівши відповісти лише двома голами. У Белграді нічого кардинальним чином не змінилося - 3:0 на користь киян, і Партизан помахав ручкою Лізі чемпіонів, вирушивши у кваліфікацію Ліги Європи.

Наступний суперник Динамо, яким став Рейнджерс, створив значно більше проблем. Шотландці встигли врятуватися в першій грі, зрівнявши рахунок за 20 секунд до фінального свистка, а в матчі-відповіді вони, навіть граючи в меншості, могли перемогти.

Але наприкінці матчу Олександр Піхальонок і Назар Волошин заспокоїли українських уболівальників, принісши столичному клубу перемогу і путівку в наступний раунд.

Джерело: Getty Images

РБ Зальцбург

На відміну від свого майбутнього опонента, австрійці стартували з третього раунду кваліфікації. Там команда Пепа Лейндерса зустріла опір з боку Твенте.

Домашній поєдинок Зальцбург виграв досить упевнено, незважаючи на підсумковий рахунок (2:1). А ось у Нідерландах стався справжнісінький трилер.

Австрійці двічі за матч мали перевагу у два м'ячі і двічі вони її втратили, ще й не реалізувавши пенальті наприкінці гри за рахунку 3:2.

Можна сказати, що Твенте просто не вистачило часу, щоб перевести гру в овертайм, адже наприкінці саме вони володіли ініціативою. Але Зальцбургу пощастило і за сумою двох зустрічей (5:4) він пройшов далі.

Кадрові питання

У матчі-відповіді проти Партизана травму плеча отримав Максим Дячук, невдало приземлившись на газон унаслідок верхової боротьби. Центрбека вже прооперували, орієнтовно він повернеться наприкінці вересня.

А нещодавно кияни оголосили, що обидва матчі із Зальцбургом пропустить Матвій Пономаренко, у якого діагностували пошкодження зв'язок гомілкостопного суглоба.

Найімовірніше, до заявки на матч не потрапить і Володимир Шепелєв, який травмував гомілкостоп у середині липня.

У Зальцбурга більш суттєві втрати. Команді не допоможуть екс-форвард Шахтаря Фернандо і півзахисник Такуму Кавамура.

Також під питанням залишається участь захисників Гендрі Бланка, Дауда Гіндо і Леандро Моргалла.

Слова тренерів перед матчем

Олександр Шовковський (Динамо)

Команда суперника молода, амбітна, грає у швидкісний футбол, намагається диктувати свої умови на футбольному полі. Безумовно, потрібно від усієї їхньої ланки атаки очікувати загострення та бути обережними при організації своєї гри в обороні.

Пеп Лейндерс (Зальцбург)

Я неодноразово говорив — потрібно заслужити право грати в Лізі чемпіонів. Ми хочемо знову наполегливо працювати, коли гратимемо з Динамо Київ, і знову грати в хороший футбол, який показували останнім часом.

Орієнтовні склади

Динамо: Бущан - Караваєв, Попов, Михавко, Вівчаренко - Піхальонок, Бражко, Шапаренко - Ярмоленко, Ванат, Кабаєв.

Зальцбург: Блазвіх - Дедич, Пйонтковські, Байду, Терзич - Бідструп, Гурна-Дуат, Чергорд - Нене, Єо, Глух.

Джерело: Getty Images

Цікаві факти

  • Динамо і Зальцбург раніше жодного разу не зустрічалися на одному футбольному полі;
  • з австрійськими командами Динамо грало 16 разів (11 перемог, 2 нічиї, 3 поразки);
  • з українськими командами Зальцбург грав 4 рази (1 перемога, 3 поразки);
  • востаннє Динамо грало в груповому етапі Ліги чемпіонів у сезоні-2021/22, Зальцбург планує зіграти там шостий сезон поспіль, раніше перервавши 25-річну відсутність (1994-2019);
  • Зальцбург бере участь у кваліфікації Ліги чемпіонів уперше з сезону-2021/22;
  • Динамо виграло лише два з останніх восьми домашніх матчів у єврокубках (1 нічия, 5 поразок);
  • Зальцбург виграв лише один з останніх дванадцяти виїзних матчів у єврокубках (5 нічиїх, 6 поразок);

Прогноз

Динамо дуже добре розпочало сезон, вигравши п'ять із шести матчів Ліги чемпіонів та УПЛ. Однак у команди Шовковського є помітна проблема з концентрацією.

Плюс кияни не завжди користуються перевагою, яка на них звалюється, як це було в матчі-відповіді проти Рейнджерс. Тобто, Динамо часом любить саме собі створити проблеми. Поки що "біло-синім" вдається з ними справлятися.

Статистика у Зальцбурга та сама: 5 із 6 матчів завершилися перемогою, у чемпіонаті вони виграли всі три поєдинки із загальним рахунком 9:3.

Очевидно, що австрійці - це найскладніший суперник з усіх трьох, які опинилися на шляху Динамо, що зовсім не дивно.

Це ж буде остання серйозна перевірка як футболістів, так і тренерського штабу Шовковського перед потенційною участю в основній частині Ліги чемпіонів.

І хочеться вірити, що вони підготуються до неї як слід - погана статистика Зальцбурга у виїзних іграх допомагає налаштовуватися на позитив.

Прогноз ISPORT: перемога Динамо 2:1.

Олексій Погорелов, ISPORT.ua

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Динамо Київ РБ Зальцбург

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK