Божевільний гол Дебаста, суперсейв Раї, курйоз Дембеле і нокдаун Сікана: головні підсумки першого туру Ліги чемпіонів

ISPORT розповідає про найяскравіші моменти старту головного єврокубкового турніру.
Сьогодні, 12:20
Колаж Василь Войтюк / Getty Images  / Getty Images
Колаж Василь Войтюк / Getty Images / Getty Images

Завершився перший тур оновленої Ліги чемпіонів, у якій беруть участь 36 команд.

Ми змогли побачити тільки початок нової глави єврокубкового турніру, але вже отримали масу емоцій.

ISPORT виділяє основні моменти першого туру Ліги чемпіонів.

Гол туру: Дебаст (Спортинг)

Перший ігровий день і одразу "цукерочка". Зено Дебаст забив гол, який уже претендує на звання найкращого в Лізі чемпіонів сезону-2024/25. Бельгієць розчохлив свою гармату і неймовірним ударом відправив м'яч у дев'ятку в матчі проти Лілля (2:0).

@megogo_sport ШАЛЕНИЙ ГОЛ ДЕБАСТА 😱 #UCL #ЛЧ #ЛігаЧемпіонів #гол #футбол ♬ suono originale - _FortuX.

Сейв туру: Давид Рая (Арсенал)

Відбити пенальті - це вже перемога, але зробити сейв при добиванні - це вже легендарно. Подвійний сейв Давида в матчі проти Аталанти (0:0) назавжди увійшов в історію футболу.

Момент з пенальті на 2:20:

Пас туру: Віктор Боніфейс (Баєр)

Під час другого голу у ворота Феєнорда нападник Баєра створив щось неймовірне, віддавши приховану передачу на Фрімпонга, який вже далі зробив асист на Грімальдо. Справжня краса.

Сенсація туру: Монако

Французький клуб шокував футбольних уболівальників, адже їм вдалося переграти Барселону (2:1), для якої ця поразка стала першою в поточному сезоні.

Вилучення туру: Ерік Гарсія (Барселона)

Перемоги "монегасків" могло й не бути, якби центральний захисник іспанців Ерік Гарсія не отримав вилучення на перших же хвилинах єврокубкового матчу.

Гравець туру: Гаррі Кейн (Баварія)

Перший тур і одразу покер - Гаррі Кейн став головним бомбардиром змагання. Англійський нападник чотири рази вразив ворота хорватського клубу, щоправда тричі з пенальті.

@megogo_sport БАВАРІЯ ВСТАНОВЛЮЄ НОВИЙ РЕКОРД ЛЧ 🔥 Вони стали першою командою в історії турніру, що забила девʼять мʼячів в одному матчі 🤯 А Гаррі Кейн оформлює покер та стає найкращим англійським бомбардиром в історії Ліги чемпіонів 🤖 Здається, два мʼячі від "Динамо Загреб" серйозно розлютили німців 🫠 #UCL #ЛЧ #ЛігаЧемпіонів #гол #футбол ♬ оригінальний звук - MEGOGO Спорт

Розгром туру: Баварія 

Кейн покуражився, як і вся Баварія. Мюнхенський гранд влаштував гольове шоу в матчі проти Динамо Загреб - 9:2. Хтось подумає, що це помилка, але це реальність.

Джокер туру: Байно-Гіттенс (Боруссія Дортмунд)

20-річному англійському футболісту вистачило менше тайму, щоб принести команді перемогу над Брюгге (3:0). Нападник провів на полі проти бельгійців 23 хвилини, за які оформив дубль. Без нього Дортмунд не міг зламати оборону суперника.

Голкіпер туру: Дмитро Різник (Шахтар)

Український клуб провів свій перший матч у Лізі чемпіонів. У суперниках була Болонья, яка не є грандом італійського футболу, але показує серйозну командну гру. Болонья за матч завдала 17 ударів, з яких п'ять були у площину. Різник став стіною для своєї команди, адже не дозволив супернику забити йому - 0:0.

Ляп туру: Пауло Гассаніга (Жирона)

Претендентом на воротаря туру і навіть гравця туру був голкіпер Жирони Пауло Гассаніга. Футболіст здійснив також п'ять сейвів, але на останніх хвилинах оформив автогол. Воротар пропустив курйозний гол, який перекреслив усю його гру і весь матч - 0:1.

@megogo_sport ПСЖ таки вириває перемогу у "Жирони" на останніх хвилинах матчу ✍️ #UCL #ЛЧ #ЛігаЧемпіонів #гол #футбол ♬ оригінальний звук - MEGOGO Спорт

Нокдаун туру: Скорупські - Сікан

Шахтар втратив кількох гравців у матчі проти Болоньї, але найболючішого удару зазнав Данило Сікан. Нападник потрапив під кулак воротаря суперника Скорпуські.

@megogo_sport Лукаш Скорупські необережно грає на виході і випадково влучає у Данила Сікана кулаком 😨 Вимушена заміна для "гірників", на 35 хвилині на поле виходить Неветон ✍️ Швидкого одужання нападнику "Шахтаря" 🙏 #UCL #ЛЧ #ЛігаЧемпіонів #гол #футбол #Шахтар #Сікан ♬ оригінальний звук - MEGOGO Спорт

Наслідки травми показав українець.

Дембеле туру: Усман Дембеле (ПСЖ)

Футбольні фанати скучили за Дембеле, адже такий «перформанс» міг зробити тільки він...

@megogo_sport Ідеальний момент для ПСЖ, щоб відкривати рахунок! Але Дембеле не віддає передачу на партнера, а вирішує догравати момент самотужки 👀 В результаті до удару так і не дійшло 🤷🏻‍♂️ #UCL #ЛЧ #ЛігаЧемпіонів #гол #футбол #псж #дембеле ♬ оригінальний звук - MEGOGO Спорт

Фанат туру: Майкл Джордан

Легенда НБА Майкл Джордан скористався можливістю і відвідав поєдинок Монако - Барселона. Ймовірно, ікона баскетболу був задоволений побаченим, адже матч вийшов вогненним.

Качечки туру: Хефрен Тюрам (Ювентус)

Футбольні підсумки не були б підсумками без комічності. Фанатом качечок став Хефрен Тюрам, який провів матч проти ПСВ (3:1).

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK