Шахтар - Аталанта 0:3: огляд матчу і результат гри 02.10.2024

"Гірники" знову без забитих у Лізі чемпіонів, але тепер уже із трьома пропущеними.
Вчора, 21:40
Шахтар розгромно програв Аталанті / Getty Images
Шахтар розгромно програв Аталанті / Getty Images

У середу, 2 жовтня, Шахтар зустрічався з Аталантою у рамках другого туру основної стадії Ліги чемпіонів.

Упевненим переможцем із протистояння команд, які завершили свої перші матчі в головному єврокубку нульовими нічиїми, вийшли бергамаски, розгромивши "гірників" з рахунком 3:0.

Джерело: Getty Images

Команди активно розпочали матч, гравці суперників по черзі опинилися в офсайдах, а Шахтар заробив перший кутовий. Аталанта ж створила реальний момент на 12-й хвилині, але Адемола Лукман, отримавши м'яч у штрафному майданчику, пробив поруч із правою стійкою.

Відкрити рахунок у поєдинку Аталанті все ж таки вдалося на 21-й хвилині. Бергамаски розіграли штрафний на фланзі, після чого Лукман виконав навіс у штрафний майданчик, а м'яч опинився у Берата Джимсіті, який з меж воротарського переграв Дмитра Різника.

Джерело: Getty Images

Згодом гості ледь не подвоїли результат, створивши небезпеку після кутового, але спочатку "гірники" винесли м'яч, а наступний удар Лукмана був повз ворота.

Аталанта продовжувала тиснути, але змінити рахунок італійському колективу поки що не вдавалося - Шарль Де Кетеларе не влучив у ворота, постріл Давіда Дзаппакости заблокували, а після удару Лукмана Шахтар від пропущеного врятувала поперечина.

Джерело: Getty Images

Утім, все ж таки свій гол нігерійський форвард забив перед самою перервою. На 44-й хвилині Сеад Колашинац опинився сам зліва у штрафному майданчику, відпасував у центр, звідки Лукман у дотик поклав м’яч у сітку.

Джерело: Getty Images

У дебюті другого тайму Шахтар у першій атаці спробував скоротити відставання, але удару Юхима Коноплі в дальній кут не вистачило влучності. Водночас Аталанта була більш ефективною. У атаці у відповідь Дзаппакоста навісив зліва, а Рауль Белланова, вистрибнувши з-за спини гравця "гірників", замкнув дальню стійку і довів результат до розгромного.

Джерело: Getty Images

Незабаром Дзаппакоста вже міг і на свій рахунок записати результативний удар, але Шахтар знову врятував каркас воріт - італієць влучив у стійку.

Опісля години гри небезпечно пробивав Лазар Самарджіч, а донецькій команді довелося міняти Тараса Степаненка, який отримав ушкодження.

Джерело: Getty Images

До кінця зустрічі Шахтар намагався йти вперед, але безрезультатно. "Гірники" не змогли створити особливої ​​гостроти, а з нулем ударів у площину воріт навряд чи можна було розраховувати на інший результат. Аталанта ж, діючи з комфортною перевагою та за можливості на контратаках, довела матч до логічної перемоги.

Читайте також: Шахтар - Аталанта 0:3: відео голів і найкращих моментів матчу Ліги чемпіонів

Таким чином, Шахтар у двох турах набрав один бал, а Аталанта має у своєму активі чотири очки. Наступний матч "гірники" проведуть 22 жовтня в гостях з Арсеналом, а бергамаски 23 жовтня приймуть на своєму полі Селтік.

Статистика матчу Шахтар - Аталанта другого туру Ліги чемпіонів

Шахтар - Аталанта 0:3

Голи: Джимсіті, 21, Лукман, 44, Белланова, 48

Очікувані голи (xG): 0.26 - 2.07
Володіння м'ячем: 45% - 55%
Удари: 6 - 19
Удари у площину: 0 - 5
Кутові: 3 - 5
Фоли: 4 - 7

Шахтар: Різник - Бондар, Грам (Конопля, 46), Матвієнко - Марлон (Кевін, 63), Степаненко (Бондаренко, 63), Криськів, Педріньйо Азеведо - Судаков - Зубков (Невертон, 75), Егіналду (Траоре, 63).

Аталанта: Карнесеккі - Коссуну (Годфрі, 83), Джимсіті (Пашаліч, 46), Колашинац - Белланова (Куадрадо, 75), де Рон, Едерсон, Дзаппакоста - Самарджіч, Лукман (Ретегі, 59) - Де Кетеларе (Дзаніоло, 60).

Попередження: Грам - Дзаніоло, Едерсон.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Шахтар Аталанта

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK