Арсенал - Шахтар 1:0: огляд матчу та результат гри 22.10.2024

Ближче до кінця поєдинку "гірники" побігли відіграватися, але було вже надто пізно.
Вчора, 23:58
Дмитро Різник / Getty Images
Дмитро Різник / Getty Images

У вівторок, 22 жовтня, на Емірейтс у рамках третього туру основної частини Ліги чемпіонів відбувся матч, у якому Шахтар гостював у Арсеналу.

Більша частина поєдинку пройшла за тим самим сценарієм, за яким розвивалися попередні ігри за участю "гірників": українці практично весь час оборонялися, сподіваючись на успішні контратаки.

Але їх практично не було. Як не було й везіння, інакше як пояснити те, яким чином "каноніри" повели в рахунку?

На 29-й хвилині Габріел Мартінеллі з меж штрафного завдав удару в ближній кут. М'яч влучив у штангу і відскочив уперед прямо в Дмитра Різника, рикошетом від якого він влетів у сітку воріт "помаранчево-чорних".

Після перерви команда Мікеля Артети продовжила володіти ініціативою, мало що дозволяючи створити своєму супернику. А ближче до кінця зустрічі Арсенал отримав можливість подвоїти свою перевагу.

Після перегляду повтору головний арбітр призначив пенальті у ворота Шахтаря за гру рукою Валерія Бондаря. Ось тільки це був зоряний час Різника, який впорався з цією проблемою, відбивши ногою удар Леандро Троссара.

Це помітно надихнуло підопічних Маріно Пушича, які побігли виривати нічийний результат. На жаль, незважаючи на весь свій запал, український колектив не зміг цього зробити.

Шахтар зазнав поразки з рахунком 0:1 і так само залишається не тільки без очок, а й без забитих голів. Наступним суперником донецького клубу стане швейцарський Янг Бойз, матч з яким відбудеться 6 листопада.

Статистика матчу Арсенал - Шахтар третоего туру Ліги чемпіонів

Арсенал - Шахтар 1:0
Гол: Різник, 29 (аг).

На 77-й хвилині Леандро Троссар (Арсенал) не реалізував пенальті (воротар).

Очікувані голи (xG): 1.97 - 0.67
Володіння м'ячем: 56% - 44%
Удари: 13 - 9
Удари в площину: 5 - 1
Фоли: 7 - 10

Арсенал:  Райя - Вайт (Меріно, 46), Саліба, Габріел, Калафіорі (Льюїс-Скеллі, 72) - Райс, Парті, Жезус (Стерлінг, 68), Троссар (Жоржиньо, 88), Мартінеллі - Гаверц.

Шахтар: Різник - Конопля, Бондар, Матвієнко, Енріке - Криськів, Зубков (Педріньо, 64), Бондаренко (Гомес, 87), Судаков, Егіналду (Траоре, 84) - Сікан (Кевін, 64).

Попередження: Вайт, Мартінеллі - Енріке.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK