Україна - Північна Македонія: історія протистояння

ISPORT представляє історію матчів між національними збірними України та Північної Македонії.
2023 г., 16 червня, 09:20
 Україна - Північна Македонія / Getty Images
Україна - Північна Македонія / Getty Images

У рамках відбору до чемпіонату Європи 2024 року збірна України зіграє в кваліфікації проти команди Північної Македонії. Незадовільний результат у вигляді поразки може практично поставити хрест на зусиллях України пробитися на континентальний форум через відбір.

Поєдинок відбудеться сьогодні, 16 червня о 21:45 у Скоп'є.

Дивіться також: онлайн-трансляція матчу Україна - Північна Македонія

У своїй історії команди зустрічалися п'ять разів, причому вперше вони зіграли майже 18 років тому.

Статистика очних зустрічей

Уперше збірні України та Північної Македонії (тоді просто Македонії) зустрілися в жовтні 2003 року в рамках товариського матчу. Той поєдинок пройшов у Києві на стадіоні Динамо, його відвідали 10 тисяч глядачів. Рахунок у тій грі так і не був відкритий - матч завершився безгольовою нічиєю.

Україна мала кілька непоганих шансів забити, але до голу справа так і не дійшла. Окремо варто виділити момент, який виник біля воріт македонців у другому таймі: гравець Карпат Сергій Мізін увірвався до штрафного майданчика і, отримавши м'яч, пробив по воротах. На жаль, м'яч влучив у праву стійку.

Через півроку команди провели ще один спаринг. Цього разу збірна України вирушила на територію суперника - у Скоп'є. Тренерський штаб "синьо-жовтих" поставився до майбутнього "товарняка" дуже серйозно і викликав у Македонію всіх ключових гравців: Реброва, Тимощука, Шевченка, Русола, Назаренка, Калініченка та Косиріна.

Проте наявність таких футболістів у складі не врятувала команду Олега Блохіна від поразки. Єдиний м'яч у поєдинку був забитий на 26-й хвилині, відзначився Горан Ставревскі.

Через 10 років шляхи команд перетнулися вже у кваліфікації на чемпіонат Європи-2016. Перший матч відбувся у Львові на місцевій Львів-Арені. Стадіон підтвердив свій статус найяскравішого і найщасливішого для збірної - поєдинок завершився з рахунком 1:0 на користь команди Михайла Фоменка.

Голом у тій грі відзначився півзахисник київського Динамо Сергій Сидорчук, який опинився у потрібний час у потрібному місці та прострілив точно у площину воріт суперника.

Матч-відповідь між командами відбувся в жовтні 2015-го. Збірна України на той момент вже забезпечила собі путівку до фінальної частини турніру, тому матч із македонцями був для "синьо-жовтих" далеко не найважливішим.

Але наша збірна "зливати" гру не збиралася і відправила у ворота Македонії два м'ячі. Три очки "синьо-жовтим" принесли голи Євгена Селезньова (з пенальті) та Артема Кравця.

Останній матч між цими командами відбувся без одного дня два роки тому. У рамках чемпіонату Європи 2020 року, який проходив по всій Європі, команди зіграли між собою в Румунії.

Матч розділився на два тайми не лише за часом, а й за грою. У першій половині Україна була набагато кращою командою і, можливо, два м'ячі переваги були навіть не зовсім за грою. Але після перерви українці не були схожі самі на себе і якби не крута гра Георгія Бущана, то все могло б закінчитись дуже плачевно для нашої збірної. І все-таки Україна тоді перемогла 2:1.

Усі матчі між збірними України та Македонії

  • Україна - Македонія 0:0 (товариський матч), 11 жовтня 2003
  • Македонія - Україна 1:0 (товариський матч), 31 березня 2004
  • Україна - Македонія 1:0 (кваліфікації Євро-2016), 12 жовтня 2014
  • Македонія - Україна 0:2 (кваліфікації Євро-2016), 9 жовтня 2015
  • Україна - Північна Македонія 2:1 (Євро-2020), 17 червня 2021

На ISPORT доступний прогноз букмекерів на матч Північна Македонія - Україна.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK