Ротань: Мудрик - діамант, яким потрібно дорожити, інтелект Зінченка - головний прогрес футболу

Українська збірна вперше зіграє під керівництвом Руслана Ротаня.
2023 г., 22 березня, 15:10
Руслан Ротань / УАФ
Руслан Ротань / УАФ

Виконувач обов'язків головного тренера збірної України Руслан Ротань відвідав пресконференцію напередодні товариського матчу з Брентфордом.

Український фахівець висловився про адаптацію Михайла Мудрика в лондонському Челсі.

"Михайло - це талант. Весь потенціал, який він повинен показати, ще належить побачити. Упевнений, що через кілька місяців він буде в АПЛ на ключових ролях. Зараз він мотивований, дуже хоче зіграти на Вемблі. Такими діамантами повинні дорожити, довіряти їм. Вони повинні відчувати, що вони важливі вже не для молодіжної збірної, а для національної. Також для Челсі. Це мотивація, яка повинна дати йому впевненість".

Ротань висловився про важливість поєдинку зі збірною Англії у відборі на Євро-2024.

"Матч на Вемблі - це матч країни, а не тільки гравців і тренерів. Хочу подякувати народу Великої Британії, який підтримує у війні, яку наша країна веде зараз. Назвемо це ворогом, тому що по-іншому, ймовірно, не називається. Для нас важлива підтримка. Ми вам вдячні.

Це матч за наших бійців і воїнів, які стоять. Прекрасно розуміємо, що те, що відбувається в Україні, - це дуже страшно. Хлопці повинні, перш за все, бути мотивованими, ми повинні порадувати їх грою і результатом, дати надію країні. Дати емоції, яких нашому народу зараз не вистачає".

Наставник відзначив підтримку українських фанатів у Великій Британії.

"Ми розраховуємо на патріотичних людей, які підтримують нас. Для нас кожна підтримка важлива. Матч на Вемблі буде в дружній атмосфері, але буде великий бій на полі. Від цього виграють і футбол, і люди, які прийдуть підтримати нас українців як націю".

Ротань відзначив українське представництво в англійському чемпіонаті.

"Зінченко, Ярмоленко, Забарний, Миколенко є професійними та емоційними людьми. Вони дуже підтримують країну в усіх напрямках. Вони дуже мотивовані. Вони лідери для нашої збірної, для молодих хлопців. Вони - приклад для всіх людей, усіх спортсменів, які дивляться на них. Вважаю, що таких гравців має бути ще більше. Буду задоволений, якщо наші футболісти в майбутньому ще поповнять клуби АПЛ. Для збірної це буде дуже добре, я б цього хотів.

Зінченко? Інтелект Олександра - це головний прогрес і нашої команди, і футболу. Футбол кращий, коли є гравці з інтелектом рівня Зінченка. Це фантастика, якщо чесно. Мені завжди подобалися такі футболісти. Якщо таких буде більше, то футбол буде кращим і різноманітнішим. Для глядачів він стає дивовижним".

Український тренер оцінив шанси того, що Мудрик може зіграти на позиції центрального форварда.

"Думаю, що це питання, мабуть, більше до матчу. У нас завтра товариська зустріч із Брентфордом, де потрібно буде подивитися ключові зв'язки, стан гравців, їхнє розуміння гри. І потім зробити висновки і готуватися до гри з Англією. Можу сказати, що все можливо. Михайло може там зіграти, у нього є якості центрфорварда".

Ротань висловився про травмованих у національній команді.

"Що стосується здоров'я наших гравців, то Забарний травмований і не готовий до матчу. Спілкувалися з лікарями команди Іллі і дійшли висновку, що його не можна використовувати в цій грі. Що стосується Ярмоленка, у нього є пошкодження, він не тренується в основній групі. Але все можливо, до матчу є ще час. Можливо, Андрій буде готовий. Є невелика застуда в Сидорчука і Циганкова. Думаю, що один день - і все буде добре. Поки що це такі в нас сьогодні проблеми".

Зазначимо, що завтра, 23 березня, збірна України зіграє з Бренфтордом. Уже в неділю, 26 березня, українська команда зіграє з Англією в рамках відбору на Євро-2024. На ISPORT.ua буде доступна онлайн-трансляція зустрічі.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK