Збірна Реброва: що нам каже перший склад нового тренера головної команди країни?

ISPORT розглядає список гравців, викликаних на червневі матчі збірної України.
2023 г., 26 травня, 17:00
Новий склад збірної України
Новий склад збірної України

Національна збірна України проведе три поєдинки в червні - спаринг з Німеччиною та два матчі відбору до чемпіонату Європи 2024 проти Північної Македонії та Мальти.

Керувати командою буде новий головний тренер, кажуть, що це буде Сергій Ребров, але його ім'я ще не оголошено. Тим не менше, склад команди вже відомий, в нього увійшли 27 людей (+5 в резерв).

ISPORT детально розглянув список викликаних гравців і зробив певні підсумки.

Хто залишився за бортом?

Дмитро Різник (Шахтар) - досі так і не дебютував з нову команду, а з поверненням Георгія Бущана на поле було зрозуміло, що саме динамівець буде в команді.

Микита Шевченко та Денис Мірошніченко (обидва Олександрія) - в березні підлеглі Ротаня в Олександрії були "довикликані" через травми Різника і Коноплі, але на полі не з'являлися.

Денис Попов (Динамо) - захисник киян також поїхав у збірну, щоб замінити Іллю Забарного, але цього разу гравець Борнмута в строю, тому Денис не знадобився. Едуард Сарапій (Дніпро-1) - молодший з центрбеків дніпрян залишився поза межами збірної після того, як поїхав в її розташування минулого разу.

Джерело: Getty Images

Артем Бондаренко (Шахтар) - ось тут досить неочікувано, адже півзахисник все більше перетворюється в одного з лідерів "гірників", але конкуренція в збірній на цій позиції дуже велика. Євген Коноплянка (Краковія) - з зірковим вінгером навпаки, хоч Євген і досить непогано провів ті 5 хвилин, які йому виділив кум Руслан Ротань проти Англії, не виклик його на червневі матчі був очікуваним. 

Легенда тільки в резерві

Олександр Караваєв після приходу в збірну Андрія Шевченка практично забронював за собою місце на правому фланзі захисту. Він грав тут навіть коли в клубі виступав зліва, на фланзі атаки, або взагалі був гравцем лави запасних.

Джерело: Getty Images

Але цього разу футболіст, якому на момент зборів вже виповниться 31 рік, потрапив тільки в резерв. Справа в формі Олександра, який тільки но відновився від травми і встиг зіграти тільки 100 хвилин за останні півтора місяці. 

Замінить його будуть покликані Олександр Тимчик, який займався цим в Динамо під час відсутності Караваєва, а також Юхим Конопля, який повністю залікував своє пошкодження і готовий одягти жовто-блакитну футболку.

Повернення центральних захисників

Минулого разу була справжня біда з центром оборони. Руслан Ротань викликав тільки чотирьох гравців, серед яких два фактично дебютанти - Сваток і Сарапій, а також травмований Забарний. Пізніше довелося швиденько викликати на матч Попова. Але тоді поєдинок був один, а цього разу вже буде три.

Джерело: УАФ

Ілля Забарний, нарешті, відновився від пошкодження і вже провів декілька матчів в АПЛ. Крім того, повернулися ще два центральні оборонці - Валерій Бондар з Шахтаря та його експартнер Сергій Кривцов, який зараз виступає в Маямі.

Та навіть на цьому ще не все, адже в резервний список потрапив Тарас Качараба, який продовжує представляти празьку Славію.

Без Зінченка

Головним ударом по амбіціям збірної України, звісно, буде відсутність в її рядах Олександра Зінченка. Півзахисник отримав травму і пропустив останок сезону в Англії, а разом з тим не зможе зіграти і за збірну.

В матчі проти Англії ми також побачили, що, схоже, саме Сашко стане новим капітаном збірної, коли Ярмоленко завершить кар'єру в головній команді.

Джерело: Getty Images

Щодо майбутніх матчів, то, скоріше за все, замінити гравця Арсенала судилося Георгію Судакову.

Свіжа кров в центрі поля

Ми вже говорили про втрати - Зінченка і Бондаренка. Крім того, не отримав виклик в Список А Микола Шапаренко, який відновився від страшної травми. Та він є в резерві.

А ось в основній обоймі будуть Данило Ігнатенко з Бордо, а також "поляк" Владислав Кочергін, який приклав свою руку (чи ноги) до чемпіонства Ракува в чемпіонаті сусідньої країни.

Джерело: Getty Images

Обидва раніше грали за національну команду, але від Ротаня запрошення не отримали. 

Єдиний Дебютант

В цій версії складу є тільки один гравець, який буде абсолютним дебютантом збірної - нападник Динамо Владислав Ванат.

Щоправда, хлопець приїде в розташування збірної без ігрової практики, адже відбуває дискваліфікацію за неналежні висловлювання в сторону Катерини Монзуль. Владислав набрав круту форму, забив у семи з дев'яти останніх матчах, а тому його виклик не став неочікуваним.

Джерело: ФК Динамо Киев

Тим більше, Роман Яремчук рідко і, ніде правди діти, погано грає за Брюгге. Тому, можливо саме Ванат буде головним змінником Артема Довбика.

Весь склад гравців, яких викликали на матчі в червні доступний на ISPORT. 

КЛЮЧОВІ СЛОВА: збірна України

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK