Єдина і сенсаційна: Як Україна програла Мальті

ISPORT.ua розповідає про особисте протистояння збірних напередодні поєдинку відбору на Євро-2024.
2023 г., 19 червня, 10:40
Україна - Мальта / УАФ
Україна - Мальта / УАФ

У понеділок, 19 червня, у рамках четвертого туру кваліфікації на чемпіонат Європи-2024 збірна України зіграє з Мальтою.

Між собою команди мають невелику історію особистих зустрічей - один поєдинок у 2017 році. Та зустріч запам'яталася надовго, як українській збірній, так і Мальті.

Читайте також: Мальта - Україна: прогноз на матч відбору Євро-2024

Поразка від Мальти

Підопічні Андрія Шевченка проводили спаринг із Мальтою в Австрії. Тоді фахівець проводив широку ротацію, давши можливість зіграти основному складу, і претендентам на місце в старті.

Зустріч пройшла з великою кількістю моментів збірної України, але забила лише Мальта. Розіграш кутового закінчився голом Муската.

Шевченко в перерві змінив увесь склад за винятком Пятова. Але і це не допомогло уникнути поразки, незважаючи на велику кількість моментів.

Україна - Мальта 0:1

Гол: З. Мускат, 14

Україна: Пятов - Морозюк (Соболь, 46), Кучер (Ордець, 46), Ракицький (Кривцов, 46), Матвієнко (Бутко, 46) - Сидорчук (Малишев, 46), Степаненко (Шахов, 46) - Ярмоленко (Коноплянка, 46), Коваленко (Шепелєв, 46), Малиновський (Циганков, 46) - Селезньов (Бєсєдін, 46)

Мальта: Хогг (Бонельо, 46) - Крістенсен (Д. Камільєрі, 67), А. Мускат (Беерман, 90+1), Фенек (Бецціна, 82), Агіус - Пізані, Борг (Мегрі, 90+2), З. Мускат (Р. Камільєрі, 46), Фаїлла (Зерафа, 57) - Еффіонг (Міфсуд, 70), Шембрі (Гамбін, 61)

Скандал із замінами

Андрій Шевченко провів десять замін у перерві, залишивши лише Пятова на полі. Наслідки такого рішення не змусили себе довго чекати.

ФІФА ухвалив рішення не визнавати зустріч як офіційну. Вся справа в тому, що за правилами гри дозволено лише шість замін. Зазначимо, що збірна Мальти зробила дев'ять замін за гру.

За підсумком було ухвалено рішення не вносити результат поєдинку в залік ФІФА. Таким чином, на офіційному сайті ФІФА матч Україна - Мальта відсутній у переліку товариських матчів.

Перед поєдинком відбору на Євро-2024

Сергій Ребров під час своєї офіційної презентації згадав гру з Мальтою. Тоді фахівець був лаконічним, але гранично точним: "Якщо хтось вважає, що з Мальтою можна грати будь-якими футболістами - то ми в 2017 вже грали проти цієї команди (0:1)".

Тож немає жодних сумнівів, що збірна України підійде до гри дуже відповідально, щоб не повторити "успіх", який трапився 2017 року.

Зазначимо, на ISPORT буде доступна онлайн-трансляція зустрічі Україна - Мальта, яка розпочнеться о 19:00 за Києвом.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK