Не тільки протистояння України та Італії: найцікавіші матчі збірних в листопаді

ISPORT розповідає про поєдинки національних команд. на які варто звернути увагу.
2023 г., 15 листопада, 10:25
Модріч, Вінісіус и Левандовські
Модріч, Вінісіус и Левандовські

Прийшла пора вирішальних матчів в рамках кваліфікації на чемпіонат Європи. За наступний тиждень ми дізнаємося імена всіх 20-ти країн, які пройдуть відбір на турнір і точно на ньому зіграють.

ISPORT виділив найгарячіші матчі, в яких буде вирішуватися доля збірних, а також просто круті поєдинки, які варто подивитися.

Розбірки в групі D
Хто на Євро, Вельс, Хорватія чи Вірменія?

Неймовірною може бути розв'язка в цій групі. Збірна Вірменії під керівництвом Петракова може вийти на Євро-2024, але для цього вона повинна обіграти в останніх матчах Вельс вдома та Хорватію на виїзді.

Власне ці дві команди також будуть заочно боротися за вихід на турнір: валійці в останньому турі будуть грати проти невмотивованого лідера Туреччини, а хорвати проти потенційно невмотивованих вірменів.

  • 18.11, 16:00 Вірменія - Вельс
  • 18.11, 19:00 Латвія - Хорватія
  • 21.11, 21:45 Хорватія - Вірменія
  • 21.11, 21:45 Вельс - Туреччина

Джерело: Getty Images

Божевілля в квінтеті E
Албанія і Молдова можуть залишити за бортом Чехію та Польщу

Якщо в попередній групі ми маємо три команди, що боряться за Євро, то тут їх аж чотири. Ймовірним є варіант з виходом на турнір Албанії та Молдови, а Польща так і взагалі швидше за все залишиться за бортом. 

Читайте також: Євро-2024: що потрібно збірним для виходу на турнір

Команді Роберта Левандовські треба не просто перегравати Чехію в центральному матчі групи, а ще й сподіватися на те, що чехи в останньому турі не переможуть. Але доля путівок може визначитися вже в передостанньому турі, якщо Чехія (11 очок в 6 матчах) переможе Польщу (10 в 7), а Албанія (13 в 6) не програє Молдові (9 в 6).

  • 17.11, 19:00 Молдова - Албанія
  • 17.11, 21:45 Польща - Чехія

Джерело: Getty Images

Важливий для України матч

Напередодні поєдинку України проти Італії відбудеться протистояння Сербії та Болгарії. Якщо серби переможуть, то вийдуть на Євро, а разом з цим і гарантують Україні План Б - гру в плей-офф відбору на турнірі.

Звісно, ми сподіваємося, що цей план Б нам виявиться не потрібним, але все ж для нього необхідно, щоб серби здобули потрібний результат.

  • 19.11, 16:00 Сербія - Болгарія

Матч за Євро

Словенія та Данія мають прекрасні шанси вийти на чемпіонат разом, але в очному протистоянні в передостанньому турі хтось з них може гарантувати собі путівку туди. 

  • 17.11, 21:45 Данія - Словенія

Божевільний тиждень Ізраїлю

Ізраїльтяни через військові дії пропустили матчі в жовтні, а тому наздоганяють зараз. За десять днів їм треба зіграти 10 матчів. Перший вже програли Косово, наступні три не можна програвати, та й внічию грати теж дуже не бажано.

Суперники - Швейцарія і Румунія в номінально домашніх протистояннях. В останньому турі буде виїзд в Андорру, а в паралельному матчі гратимуть румуни зі швейцарцями.

Джерело: Getty Images

Наразі ситуація в групі наступна: Румунія має 16 очок (8 матчів), Швейцарія - 15 (7 матчів), а Ізраїль - 11 (7 матчів). Тобто, теоретично, перед останнім туром ми можемо мати дуже цікаву ситуацію.

  • 15.11, 21:45 Ізраїль - Швейцарія
  • 18.11, 21:45 Ізраїль - Румунія
  • 21.11, 21:45 Румунія - Швейцарія

В Південній Америці теж цікаво

Якщо в Європі йде відбір до Євро, то в Південній Америці вже стартувала кваліфікація на чемпіонат світу 2026 року.

Цього тижня тут пройде три дуже цікавих матчі. Спочатку аргентинці та бразильці "розімнуться" в матчах проти Уругваю та Колумбії, а через декілька днів зіграють і в очному протистоянні.

Джерело: Getty Images

  • 17.11, 02:00 Аргентина - Уругвай
  • 17.11, 02:00 Колумбія - Бразилія
  • 22.11, 02:30 Бразилія - Аргентина

Отож, за наступний тиждень пройде дуже багато цікавих матчів за участі збірних, в яких буде чимало інтриги. Але, звісно, найголовнішим для нас буде протистояння України та Італії, яке вирішить долю нашою путівки на чемпіонат Європи.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Євро-2024 збірна України

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK