"Некоректно прив'язувати спорт до конфліктів": Спаллетті знайшов виправдання скандальному привітанню Зеніта

Тренер збірної Італії спробував пояснити своє звернення до російського клубу під час війни.
2023 г., 19 листопада, 21:55
Лучано Спаллетті / Getty Images
Лучано Спаллетті / Getty Images

Головний тренер збірної Італії Лучано Спаллетті перед матчем кваліфікації Євро-2024 з Україною відповів, чому вітав свій колишній клуб Зеніт із чемпіонством після початку розв'язаної росіянами повномасштабної війни.

Італійський фахівець зазначив, що це було звернення у відповідь, і спробував пояснити ситуацію в стилі прихильників твердження "спорт поза політикою".

Читайте також: "Фаворита не буде": Тренер збірної Італії - про вирішальний матч із Україною

"У тій команді я тренував багатьох футболістів і працював з багатьма тренерами. Також було п'ять співробітників, із якими я працював у цій команді. Тоді Алєксєй Міллєр також очолював клуб. Я отримав привітання з перемогою у своєму чемпіонаті та думаю, що я мав право зробити те саме, привітавши їх із перемогою в їхньому чемпіонаті.

Мені здається, що некоректно прив'язувати спортивні події, спортивну діяльність до конфліктів, з якими я категорично не згоден. Я проти будь-якого конфлікту та війни взагалі. Ми, італійці, враховуючи збірну Італії, дуже близькі до людей, які страждають.

Я і всі ми думаємо про людей, які хочуть жити у світі, про дітей, яких немає. Хочу зазначити, що ми дуже сподіваємося, що цей конфлікт якнайшвидше закінчиться. Ми близькі до всіх людей, які страждають. Я також маю згадати про людей, які постраждали від паводку в Тоскані", - сказав Спаллетті під час пресконференції.

Нагадаємо, що матч десятого туру кваліфікації Євро-2024 між Україною та Італією відбудеться у понеділок, 20 листопада, у німецькому Леверкузені на стадіоні Бай-Арена та розпочнеться о 21:45 за київським часом.

На ISPORT буде доступна онлайн-трансляція матчу Україна - Італія.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK