Кейсмент Парк - стадіон Євро-2028: Занедбані трибуни та поле в бур'янах

ISPORT розповідає про найдивніший стадіон, на якому має проти чемпіонат Європи.
16 лютого, 13:00
Нинішній і майбутній вигляд стадіону / Getty Images
Нинішній і майбутній вигляд стадіону / Getty Images

Континентальна першість Європи в 2028 році повинна пройти в Великобританії та Ірландії.

Звісно, ці краї багаті на круті футбольні арени, адже в Англії найбагатша ліга світу. Але, є одне але, стадіони потрібні не тільки в Англії. Серед інших, матчі збірних не побачать легендарні Олд Траффорд і Енфілд.

По одній арені виділили Вельс, Шотландія, Ірландія та Північна Ірландія. І ось останні хочуть проводити матчі на Кейсмент Парк в Белфасті.

Скоріше за все, ви й не чули ніколи про такий стадіон, адже, по-перше, тут в основному грають в гельський футбол, по-друге, арена не функціонує вже більше десяти років!

Саме так, з 2013 року тут не просто не проводяться змагання, тут взагалі нічого не відбувається і "Парк" наразі знаходиться в жахливому стані. Фото нижче датовані жовтнем минулого року, тобто чотири місяці тому.

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

Повідомляється, що вже за декілька тижнів на арені, яка повинна під час Євро-2028 приймати більше 30 000 глядачів, будуть розпочаті роботи.

Як можна побачити з фото, роботи тут дуже багато.

Тим не менше, вболівальникам вже представили проект майбутнього стадіону. Його розробляла фірма Populous, яка проектувала нову Арену Тоттенгема, Вемблі та підготувала проект оновлення Олд Траффорд.

Оновлений Кейсмент Парк має виглядати ось так:

Варто відмітити, що арена в Белфасті не єдина недобудована серед тих, що мають прийняти Євро-2028. Також ведуться роботи по будівництву нового стадіону Евертона, який на січень 2024 року виглядав наступним чином:

Джерело: Getty Images

Нагадаємо, що чемпіонат Європи в цьому році відбудеться в Німеччині. Його також прийматимуть 10 стадіонів в наступних містах: Берлін, Гамбург, Мюнхен, Штутгарт, Франкфурт, Гельзенкірхен, Дортмунд, Дюссельдорф, Кельн та Лейпциг.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Стадіон Євро-2024

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK