Десяток відмінностей з МінСпорту: аналіз складу збірної України

ISPORT детально розглянув склад національної команди на матчі проти плей-оф.
8 березня, 15:15
Ванат і Лунін в збірній, а Коваленко - ні / колаж Василь Войтюк / Getty Images
Ванат і Лунін в збірній, а Коваленко - ні / колаж Василь Войтюк / Getty Images

Збірна України з футболу в кінці березня проведе матч плей-оф відбору на чемпіонат Європи 2024 року проти Боснії і Герцеговини.

Головний тренер команди Сергій Ребров оголосив склад на той поєдинок і на потенційний фінал кваліфікації.

Що ж цікавого в ньому?

Воротарі

Це фактично єдина ланка, в якій обійшлося без сюрпризів. Ніхто не сумнівався в тому, що Андрій Лунін цього разу отримає виклик в команду. Так само, як і основний кіпер збірної Анатолій Трубін.

Питання було тільки в третьому, і тут Ребров досить передбачувано між Бущаном і Різником обрав голкіпера Динамо Київ.

Захисники

В списку, який декілька днів тому виклало Міністерство Молоді та Спорту були Владислав Дубінчак та Олександр Сваток, про виклик якого навіть встиг повідомити Дніпро-1.

Та ні першого, ні другого в офіційному списку не опинилось. Як не опинилося і Олександра Тимчика, але цей оборонець є хоча б в резервному списку Реброва.

Джерело: Getty Images

Виклик Забарного, Матвієнка, Миколенка і Коноплі з Караваєвим звісно нікого не здивував. Напевне, як і Бондаря. А ось далі були питання.

Сергій Станіславович зупинив зробив вибір на користь Дениса Попова та Максима Таловєрова, відмовившись від того таки Сватка або ветеранів Кривцова та Ракіцького.

Цікавим є вибір і другого лівого оборонця, тут Ребров обрав Богдана Михайліченка, який після переходу в Полісся нарешті почав отримувати ігрову практику. Саме йому тренер віддав перевагу над Соболем, Кравцем, тим самим Дубінчаком, або навіть Брагару.

Півзахист

Головною втратою збірної наразі є Тарас Степаненко, який навіть не отримав виклик в збірну. Так, є проблеми зі здоров'ям у Олександра Зінченка, але він хоча б є в списку.

В документі МінСпорту в списку був Єгор Назарина, але Ребров визначив його тільки в резерв. Зате тренер знайшов місце динамівцям Шапаренку та Бражку.

Джерело: Getty Images

Можливо, Володимиру доведеться дебютувати за збірну в надважливому матчі, виконуючи надважливі функції Степаненка? Альтернативою буде Сергій Сидорчук, якого саме Бражко й змінив в стані Динамо.

Варто відмітити, що в розпорядженні наставника цілих п'ять центральних хавбеків (без Бражка та Сидорчука), але всього три вінгери – Мудрик, Циганков та Зубков. Також є Гуцуляк в резерві. Крім того, багато цікавих гравців залишилися поза заявкою, хоча дехто з них отримав виклики в молодіжну та олімпійські збірні.

Форварди

Можливо, Ребров має намір використовувати на фланзі когось з центральних нападників (досвід такий є майже у всіх).

Всього Сергій Станіславович викликав чотирьох форвардів, вирішив не обирати зайвого серед трійки Яремчук-Сікан-Ванат, а викликати одразу всіх.

Поза межами заявки опинився Назарій Русин, який в документі МінСпорту значився в резервному списку.

Нагадаємо, що поєдинки 1/2 фіналу плей-оф кваліфікації Євро-2024, в тому числі й Боснія і Герцеговина - Україна, будуть зіграні 21 березня. Фінали кваліфікації - 26 березня.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK