Хто замінить Степаненка, доля Циганкова і що з Довбиком: п'ять запитань перед матчем Боснія - Україна

ISPORT виділяє ключові інтриги перед поєдинком відбору на Євро-2024.
20 березня, 12:40
Збірна України / УАФ
Збірна України / УАФ

У четвер, 21 березня, збірна України на виїзді зіграє проти національної команди Боснії і Герцеговини в рамках півфіналу кваліфікації відбору на чемпіонат Європи.

Підопічні Сергія Реброва за два кроки, щоб отримати путівку на Євро-2024. Зараз стоїть завдання переграти міцну збірну, у яких є кілька лідерів і зірок.

Важливо розуміти, що успіх України залежить виключно від нас самих. ISPORT виділяє важливі моменти, які визначать підсумок зустрічі.

Хто зіграє у воротах?

У Реброва дуже широкий вибір на позицію голкіпера - Анатолій Трубін, який є стабільним гравцем Бенфіки, Андрій Лунін, який скористався шансом у Реалі, або ж Георгій Бущан, який у Динамо після Нового року пропустив лише три голи за чотири матчі (один із них із пенальті).

Сергій Станіславович повідомив, що разом із тренером воротарів Рустамом Худжамовим уже схиляється до певного вибору. Це свідчить про те, що в старті вийде той, який більш стабільний і підходить тренеру.

Важливо розуміти, що в таких іграх потрібно випускати перевірених гравців. До цього більше підходить Трубін, який грав за Реброва. У Анатолія відмінна реакція, хороша гра ногами (перевершує в цьому показнику Андрія) і справляється зі стресом.

Прогноз: Бущан поступається своїм колегам, а з-поміж Трубіна та Луніна ми обираємо Анатолія. Однак зазначимо, що будь-хто з трійці має високий рівень гри.

Караваєв чи Конопля?

На правому фланзі оборони у Реброва два хороших варіанти - Олександр Караваєв і Юхим Конопля. Динамівець стабільний гравець, який роками показує гру на хорошому рівні. Що стосується представника Шахтаря, то він є першим вибором у Реброва.

Саме Юхим виходив на поле у важливих матчах за часів Реброва - з Північною Македонією (2:0), Італією (0:0), а Караваєв заміняв співвітчизника, виходячи на заміну, або в грі, наприклад, з Мальтою (1:3).

Прогноз: Конопля вийде з перших хвилин, Караваєв посилить по ходу зустрічі.

Читайте також: Боснія і Герцеговина - Україна: де дивитися матч кваліфікації Євро-2024

Що робити з заміною Степаненко?

Лідер центру поля Тарас Степаненко через травму не зможе зіграти в матчах плей-оф - він не отримав виклик на міжнародні зустрічі. Як бути Реброву - є декілька варіантів:

  1. Пряма заміна на опорного півзахисника, яких в команді двоє - Сергій Сидорчук та Володимир Бражко.
  2. Змістити в центр поля Олександра Зінченка, а третім випустити більш атакувального гравця - Руслана Маліновського, Олександра Піхальонка.

Прогноз: експериментувати та робити ризикові дії на старті - не варто. Тому прогнозуємо, що Сидорчук з'явиться на полі з перших хвилин.

Питання Циганкова?

Український вінгер отримав травму в Жироні, через яку він пропустив останню гру в Ла Лізі. У Реброва кілька разів запитували про те, які шанси зіграти у Віктора проти Боснії.

Стан Циганкова? Шанси є навіть тоді, коли їх немає. Тому Віктор тут, він лікується, займається щодня, у нього є програма. Ми дивимося на динаміку. Ще є кілька днів до гри. Я дуже добре знаю Віктора. Якщо в нього буде можливість, то він завжди готовий грати за збірну.

Оцінюючи слова головного тренера, слід розуміти, що Віктор, швидше за все, не зможе вийти з перших хвилин на поле. Немає сенсу ризикувати його здоров'ям, тож Реброву потрібно буде шукати заміну для нього.

Прогноз: Циганков залишиться на лавці запасних - вийде, якщо того вимагатиме ситуація.

Довбик точно безальтернативний? 

Артем - головний форвард збірної України, враховуючи його виступи за Жирону і те, як йому довіряє Ребров. Однак у Довбика вже вісім матчів без голів - востаннє він забивав Севільї 21 січня. 

На тлі такої безрезультативності свій шанс можуть отримати Роман Яремчук, вартість якого підросла у Валенсії, і Владислав Ванат, який регулярно забиває за Динамо.

Прогноз: Довбик вийде з перших хвилин, але, якщо треба буде, то його замінять.

Нагадаємо, на ISPORT буде доступна онлайн-трансляція зустрічі Боснія і Герцеговина - Україна, яка розпочнеться о 21:45 за Києвом.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: збірна України

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK