Іспанія - Хорватія 3:0: огляд матчу та результат гри 15.06.2024

Команда Златко Далича нічого не змогла вдіяти з атаками іспанців.
15 червня, 21:00
Збірна Іспанії / Getty Images
Збірна Іспанії / Getty Images

У суботу, 15 червня, у Берліні на Олімпіаштадіоні пройшов матч першого туру групи В чемпіонату Європи-2024, в якому зустрілися Іспанія та Хорватія.

Три роки тому збірні зіграли в 1/8 фіналу Євро-2020, який вийшов дуже вогняним. На жаль, цього разу сценарій не повторився.

На 29-й хвилині Альваро Мората вирвався на побачення з воротарем і зробив рахунок 1:0 на користь номінальних господарів. А всього через три хвилини Фабіан Руїс, який асистував Мораті, забив сам з передачі Педрі.

У доданий до першого тайму час Дані Карвахаль та Ламін Ямаль на двох оформили третій гол Іспанії та одразу кілька рекордів.

Джерело: Getty Images

Після відпочинку хорвати намагалися хоч якось повернутися до гри, але їм все ніяк не вдавалося відправити м'яч у сітку Унаї Сімона.

Відмінна можливість зробити це з'явилася за десять хвилин до кінця основного часу, коли Сімон привіз атаку на свої ворота, через що Родрі довелося фолити у своєму штрафному майданчику.

І хоча Бруно Петкович із "позначки" не зміг переграти воротаря, Іван Перишич перший опинився на м'ячі: ветеран вбіг у штрафний майданчик і віддав пас на того ж Петковича, який вразив уже порожні ворота.

Джерело: Getty Images

Однак після консультації з арбітром на VAR Майкл Олівер скасував взяття воріт. Як виявилося, Перішич надто рано перетнув лінію штрафної площі.. Це був серйозний удар по команді Златко Далича, яка так і не оговталася від цього.

Іспанія ж просто дограла цей матч і здобула перемогу з рахунком 3:0. Підопічні Луїса де ла Фуенте посіли перше місце квартету як мінімум до поєдинку Італії та Албанії.

Читайте також: Швейцарія впевнено здолала Угорщину на Євро-2024

Статистика матчу Іспанія - Хорватія ЧЄ-2024

Іспанія - Хорватія 3:0
Голи: Мората, 29, Руїс, 32, Карвахаль, 45+2.

На 80-й хвилині Бруно Петкович (Хорватія) не реалізував пенальті (воротар).

Очікувані голи (xG): 2.11 - 2.27
Володіння м'ячем: 46% - 54%
Удари: 12 - 14
Удари в площину: 6 - 4
Фоли: 12 - 10

Іспанія: Сімон - Карвахаль, Ле Норман, Начо, Кукурелья - Педрі (Ольмо, 60), Родрі (Субіменді, 86), Руїс - Ямаль (Торрес, 86), Мората (Оярсабаль, 67), Вільямс (Меріно, 67).

Хорватія: Лівакович - Станішич, Шутало, Понграчич, Гвардіол - Модрич (Пашалич, 65), Брозович, Ковачич (Сучич, 65) - Майєр, Будімір (Перішич, 56), Крамарич (Петкович, 72).

Попередження: Родрі.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK