Польща - Нідерланди 1:2: огляд матчу та результат гри 16.06.2024

Обмінявшись голами у першому таймі, суперники визначили сильнішого ближче до кінця зустрічі.
16 червня, 17:56
Нідерланди обіграли Польщу / Getty Images
Нідерланди обіграли Польщу / Getty Images

У неділю, 16 червня, у Гамбурзі на арені Фолькспаркштадіон збірні Польщі та Нідерландів провели стартовий матч ігрового дня та перший поєдинок у групі D Євро-2024.

Підопічні Рональда Кумана, пропустивши першими, зуміли досить швидко відігратися, а наприкінці зустрічі вирвали перемогу з рахунком 2:1.

Польща була змушена обходитися без свого капітана Роберта Левандовскі, який продовжує відновлюватися після ушкодження, проте у складі "Кадри" знайшовся той, хто вивів уперед саме цю збірну, яка не була фаворитом цього протистояння. Адам Букса на 16-й хвилині після кутового переграв усіх у повітрі та відправив м'яч у сітку.

Джерело: Getty Images

Нідерланди відразу кинулися відігруватися і після кількох невдалих спроб все ж таки зуміли втілити свої моменти в результат, не без допомоги рикошету. На 29-й хвилині Коді Гакпо завдав удару по поворотах, м'яч відскочив від захисника, чим дезорієнтував Войцеха Щенсни, і залетів у ворота.

Джерело: Getty Images

Уже після перерви нідерландці могли виходити вперед і загалом володіли перевагою у другій половині зустрічі, хоча полякам на деякий час вдалося перехопити ініціативу в середині тайму та практично до кінця поєдинку утримувати нічийний результат. Все ж таки ближче до завершення матчу Нідерланди вирвали перемогу завдяки Вауту Веґгорсту, який тільки-но вийшов на заміну. На 83-й хвилині нападник зіграв на випередження після передачі до штрафного майданчика і переправив м'яч у ворота.

Джерело: Getty Images

Статистика матчу Польща - Нідерланди Євро-2024

Польща - Нідерланди 1:2

Голи: Букса, 16 - Гакпо, 29, Веґгорст, 83

Очікувані голи (xG): 1.21 - 1.56
Володіння м'ячем: 35% - 65%
Удари: 9 - 21
Удари у площину: 7 - 6
Кутові: 3 - 6
Фоли: 10 - 8
Атаки: 76 - 147

Польща: Щенсни - Беднарек, Саламон (Берешинскі, 87), Ківьор - Франковскі, Зелінскі (Пьотровскі, 77), Романчук (Сліш, 55), Залевскі - Урбанскі (Свідерскі, 56), Шиманскі (Модер, 46) - Букса

Нідерланди: Вербрюгген - Думфріс, де Врей, ван Дейк, Аке (ван де Вен, 88) - Схаутен, Рейндерс, Веєрман (Вейналдум, 62) - Сімонс (Мален, 63), Депай (Веґгорст, 81), Гакпо (Фрімпонг, 80)

Попередження: Веєрман, 15.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK