"Не знаю, чому нас називають одним із фаворитів групи": Ребров - про старт на Євро-2024

Тренер збірної України оцінив першого суперника в особі Румунії та перспективи своєї команди.
16 червня, 20:38
Сергій Ребров / Getty Images
Сергій Ребров / Getty Images

Головний тренер збірної України Сергій Ребров взяв участь у пресконференції напередодні стартового матчу в групі Євро-2024 проти Румунії.

"Я вважаю, що для України дуже важливо бути на цій сцені. Усі українці хочуть бути європейською нацією, бути представленими на чемпіонаті Європи. У нас у країні футбол нині не на першому місці. Для всіх футболістів початок гри на турнірі є приємним, адже ми граємо для наших воїнів, уболівальників у цей важкий час. Ми дуже дякуємо всім у Європі за підтримку, за прихисток для наших людей, але я завжди нагадую, що війна продовжується, і ми досі потребуємо допомоги. Ми продовжуємо битися за свою свободу й за свободу Європи.

Останнім часом Румунія завдяки командним діям досягла успіху, перемогла в групі кваліфікації. Це дуже дисциплінована збірна. У них є дуже хороші молоді гравці. Загалом на Євро немає слабких команд. Ми дивилися багато матчів румунів, більше орієнтувалися на ігри кваліфікації та товариський поєдинок із Болгарією. Це та команда, яка розуміє, що має у своєму розпорядженні. У них є дуже швидкі виконавці, хороша дисципліна, за рахунок цього вони пробилися на Євро-2024".

Читайте також: Ребров підтвердив: Миколенко не зіграє проти Румунії

"Ми любимо грати в Німеччині, провели тут товариські матчі минулого й цього року. Ми вдячні німецьким уболівальникам за підтримку України. Ми бачимо організацію - вона безпрецедентна. Коли ми приїжджаємо до Німеччини, завжди здається, що ми граємо вдома.

Дуже важливо, що ми працюємо разом протягом року. Я бачу, що гравці набагато краще розуміють, що ми намагаємося від них отримати. Ми розуміємо один одного набагато краще, ніж на початку. Я не можу сказати, як ми зіграємо завтра. Ми повинні поважати наших суперників і сконцентруватися на кожному матчі. Не знаю, чому нас називають одним із фаворитів групи. Усі команди дуже сильні й заслуговують бути тут. Але також ми повинні думати про себе, про свою гру.

На жаль, війна все ще триває. Але такі обставини в нашій країні дають більше мотивації нашим футболістам. Ми отримуємо повідомлення від воїнів, друзів, які зараз б'ються за незалежність України. Вони пишаються нами, як і ми - ними. Коли ти тут, щоб показати дух України - це дуже важливо. Цей турнір дійсно про дух нашої країни", - наводить слова Реброва офіційний сайт УАФ.

Нагадаємо, що на Євро-2024 збірна України стартує матчем із Румунією у понеділок, 17 червня, о 16:00 за київським часом. Окрім того, "синьо-жовті" зіграють у групі Е континентальної першості зі Словаччиною та Бельгією.

На ISPORT буде доступна онлайн-трансляція матчу Румунія - Україна.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK