Хорватія - Албанія 2:2: огляд матчу і результат гри 19.06.2024

Балканські збірні влаштували драматичне протистояння, завершивши його результативною нічиєю.
19 червня, 18:01
Хорватія та Албанія зіграли внічию / Getty Images
Хорватія та Албанія зіграли внічию / Getty Images

У середу, 19 червня, збірні Хорватії та Албанії зустрічалися у другому турі групового етапу Євро-2024.

Обидві команди зазнали поразок у стартових поєдинках і у своєму першому в історії очному протистоянні не змогли визначити переможця, завершивши поєдинок результативною нічиєю 2:2.

Албанія зуміла досить швидко відкрити рахунок у матчі, коли на 11-й хвилині Лачі головою замкнув подачу до штрафного майданчика. Після пів години гри албанці вибігали в атаку і мали гарний шанс подвоювати перевагу, але врятував хорватський голкіпер Ліваковіч, відбивши удар зблизька.

Джерело: Getty Images

Від початку другої половини зустрічі Хорватія намагалася виправити ситуацію, перехопивши ініціативу. "Картаті" старалися, але знайти прохід до воріт не вдавалося через оборонні побудови албанців, які успішно нівелювали всі спроби опонентів. Можна згадати хіба що удар Ковачіча з рикошетом, але з яким впорався воротар албанців Стракоша.

Так тривало до 74-ї хвилини зустрічі, після чого хорватам вдалося здійснити перелом. Спочатку Будімір знайшов у штрафному майданчику Крамаріча, який точно пробив між ніг супернику в ближній кут, а після автогол допоміг "картатим" вийти вперед. Сучіч пробивав, але влучив у гравця збірної Албанії, від того м'яч відскочив до Гясули, а від того вже залетів у ворота.

Джерело: Getty Images

Усе йшло до вольової перемоги Хорватії, але Албанія все зуміла уникнути поразки. У компенсований час реабілітувався Гясула, успішно відгукнувшись на простріл у штрафний майданчик.

Джерело: Getty Images

Таким чином, збірні Хорватії та Албанії набрали по одному очку після двох турів. У заключних матчах групового раунду хорвати зіграють з Італією, а албанці - з Іспанією.

Статистика матчу Хорватія - Албанія Євро-2024

Хорватія - Албанія 2:2

Голи: Крамаріч, 74, Гясула, 76 (аг) - Лачі, 11, Гясула, 90+5

Очікувані голи (xG): 2.25 – 1.14
Володіння м'ячем: 62% – 38%
Удари: 20 - 15
Удари у площину: 5 - 7
Кутові: 3 - 1
Фоли: 15 - 11
Атаки: 86 - 21

Хорватія: Ліваковіч - Юрановіч, Шутало, Гвардіол, Перішіч (Батуріна, 84) - Модріч, Брозовіч (М. Пашаліч, 46), Ковачіч - Маєр (Сучіч, 46), Петковіч, Крамаріч (Соса, 84).

Албанія: Стракоша - Хюсай, Джимсіті, Аєті, Мітай - Асллані, Рамадані (Ходжа, 85), Лачі (Гясула, 72) - Асані (Сефері, 64), Манай (Даку, 85), Байрамі.

Попередження: Івушіч - Хюсай, Даку, Гясула.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK