Україна - Бельгія 0:0: огляд матчу і результат гри 26.06.2024

Мирова у паралельному матчі Словаччини та Румунії не змінила початкових позицій команд.
26 червня, 20:55
Україна та Бельгія зіграли внічию / Getty Images
Україна та Бельгія зіграли внічию / Getty Images

У середу, 26 червня, збірна України зустрічалася з Бельгією у матчі третього туру групового раунду Євро-2024.

Головний тренер "синьо-жовтих" Сергій Ребров здивував стартовим складом на гру, випустивши на поле одразу двох форвардів та п'ятьох захисників. Зрештою, наставнику українців доводилось у цьому матчі обходитися без травмованих Михайла Мудрика та Віктора Циганкова. Водночас на поле повернувся Віталій Миколенко, який пропустив після ушкодження ігри з Румунією та Словаччиною.

Джерело: Getty Images

Українці вже на першій хвилині заробили кутовий, проте втілити його у щось конкретне не змогли. На сьомій хвилині Лукаку вривався у штрафний майданчик, але удар вийшов занадто слабким і точно в руки Трубіну.

На 13-й хвилині Де Брюйне намагався вивести на удар Лукаку, але Сваток перервав передачу, а бельгійці заробили кутовий. Українці відбилися, а друга спроба суперника також ні до чого не призвела.

Джерело: Getty Images

Бельгія, не поспішаючи, продовжувала мати перевагу у володінні м'ячем на підступах до штрафного майданчика, проте ні до чого серйозного це не призводило.

На 20-й хвилині Яремчук зважився на дальній удар з-за меж штрафного майданчика, але він не став проблемою для Кастельса. Буквально одразу ж українці вибігли в контратаку - Роман відпасував на Довбика, але постріл форварда низом був надто неточним. Невдовзі втікав Довбик, але перед штрафним пригальмував, відпасував на Судакова, який пробив вище.

Джерело: Getty Images

На 34-й хвилині бельгійці отримали право на штрафний справа, а Де Брюйне замість подачі вирішив пробити у ближній кут, але влучив лише у сітку із зовнішнього боку. В українців у відповідь на ударну позицію виходив Судаков, але акцентовано відправити м'яч у бік воріт не вдалося. Невдовзі з другої спроби півзахисник Манчестер Сіті вже навісив у штрафний майданчик, але українці його закидання нейтралізували.

Джерело: Getty Images

На 42-й хвилині українська збірна організувала атаку, яку мав завершувати Яремчук, проте Роман вирішив продовжити на дальню стійку на Довбика, але той дістати м'яч не зумів. Після удар зі штрафного від Судакова вийшов надто простим для голкіпера бельгійців.

На початку другого тайму здалеку намагався пробити Тілеманс, але удар був заблокований, а друга спроба після розіграшу кутового виявилася неточною.

Джерело: Getty Images

На 58-й хвилині збірній України довелося вдатися до вимушеної перестановки - заміну через травму попросив Миколенко, а замість нього на полі з'явився Зінченко. Відразу ж бельгійці провели атаку, щоправда, на протилежному фланзі, яку прострілом завершував Доку, але Лукаку був далеко від цілі. Незабаром бельгійський форвард також не реалізував свій удар у дальній кут із меж штрафного майданчика.

Джерело: Getty Images

Трубін на 74-й хвилині чудово впорався з потужним ударом у виконанні Карраско, а наступний постріл Доку після сольного проходу заблокували. Довбик у свою чергу пробивав справа у ближній нижній кут, проте м'яч пройшов із зовнішнього боку від стійки.

Незабаром Маліновський чудово закрутив м'яч із кутового у ворота, але й Кастельс успішно зреагував на лінії.

Джерело: Getty Images

До кінця зустрічі рахунок так і не змінився, і команди розійшлися нульовою нічиєю, яка стала фатальною для України. У паралельному поєдинку Словаччина та Румунія також розійшлися миром 1:1, що означало останнє місце у квартеті для "синьо-жовтих".

Читайте також: Спірний пенальті призвів до нічиєї між Словаччиною та Румунією

Усі команди набрали по чотири очки, румуни, бельгійці та словаки вийшли у плей-оф, а українці опинилися у цій групі четвертими зайвими.

Статистика матчу групового етапу Євро-2024 Україна - Бельгія

Україна - Бельгія 0:0

Очікувані голи (xG): 0.77 - 0.79
Володіння м'ячем: 46% - 54%
Удари: 14 - 10
Удари у площину: 4 - 4
Кутові: 3 - 7
Фоли: 9 - 8
Атаки: 31 - 58

Україна: Трубін - Тимчик, Забарний, Сваток (Ярмоленко, 81), Матвієнко, Миколенко (Зінченко, 58) - Шапаренко (Маліновський, 70), Бражко (Степаненко, 70), Судаков - Яремчук (Ванат, 70), Довбик.

Бельгія: Кастельс - Вертонген, Фас, Теат, Кастань - де Брюйне, Онана, Тілеманс (Мангаля, 61) - Доку (Бакайоко, 77), Лукаку (Опенда, 90), Троссар (Карраско, 62).

Попередження: Довбик - Фас.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK