"Не потрапили в плей-оф через перший матч": Ребров спробував пояснити невдачу на Євро-2024

Тренер збірної України оцінив гру проти Бельгії та виступ на чемпіонаті Європи загалом.
26 червня, 22:55
Сергій Ребров / Getty Images
Сергій Ребров / Getty Images

Головний тренер збірної України Сергій Ребров прокоментував заключний матч групового етапу Євро-2024 проти Бельгії (0:0).

Українська національна команда, набравши чотири очки, посіла останнє місце в групі через найгіршу різницю забитих і пропущених м'ячів за рівності балів у всіх збірних у квартеті.

Читайте також: Нічия з Бельгією залишила Україну на останньому місці в групі

"Моїй роботі ви повинні давати оцінку. На жаль, ми не потрапили в плей-оф через перший матч, в якому програли Румунії. У тій грі після 0:1 і 0:2 ми не прокинулися. Я вдячний футболістам за гру зі Словаччиною. Сьогодні ми намагалися перемогти, створювати моменти. Було достатньо моментів, але ми грали проти топзбірної, було дуже важко. Ми не використали свої шанси, але претензій до гравців немає.

Сьогодні в нас наймолодша збірна на турнірі. Не розумію, чому ми зараз повинні щось омолоджувати, змінювати. Прийшов той же Володимир Бражко, грає в основному складі. Ми слідкуємо за гравцями молодіжної, олімпійської збірних. Це процес. Не можна сказати, що ми не потрапили у плей-оф, і тепер усе потрібно змінювати.

Цей турнір дуже важливий, ми представляємо нашу країну. В останніх двох матчах не було питань щодо віддачі й характеру гравців. Ми показали характер нашої нації. Зараз важливо показати людям, що ми досі боремося, що нам потрібна допомога Європи, частиною якої ми є. Дуже важливо для нас бути представленими тут. На жаль, ми погано провели першу гру. Але це життя, і важливо реагувати на помилки. Гадаю, ми добре відреагували. На жаль, ми не пройшли далі, набравши чотири очки. Якщо говорити про сьогоднішню гру, то я пишаюся футболістами. Кожен в Україні, думаю, незадоволений рахунком, але в мене немає питань до гравців".

Джерело: Getty Images

"Ми продовжуємо проводити наші внутрішні змагання в Україні, продовжуємо жити. На жаль, багато стадіонів були знищені. Але зараз ми живемо в таких умовах. Я дуже радий, що ми продовжуємо чемпіонати, це дуже важливо. Також важливо представляти Україну на Євро, показувати, що ми все ще живі, боремося й не зупинимося.

Під час турніру, де б ми не були, ми відчували підтримку. Це дуже важливо, футбол є частиною життя. Також ми розуміємо, що зараз б’ємося не лише за Україну, а й за всю Європу.

Я подякував підопічним за цю гру, але сказав, що ми не потрапили до плей-оф через результат матчу з румунами. Я бачив гравців - у них немає жодних емоцій. У нас дуже молода збірна, я бачу перспективу в майбутньому. Сьогодні треба пережити цей день і завтра починати працювати", - наводить слова Реброва пресслужба УАФ.

На ISPORT доступне відео найкращих моментів матчу Україна - Бельгія (0:0).

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK