Спаллетті назвав причину вильоту Італії з Євро-2024

Наставник висловився про поразку від Швейцарії.
29 червня, 22:42
Лучано Спаллетті / Getty Images
Лучано Спаллетті / Getty Images

Головний тренер збірної Італії Лучано Спаллетті прокоментував поразку команди в 1/8 фіналу Євро-2024 проти збірної Швейцарії (0:2).

Фахівець назвав причини вильоту з європейського турніру.

"Я несу відповідальність за те, що сталося: я відібрав команду. Це частина процесу, під час якого я пізнаю гравців. Я незадоволений тим, як ми зіграли сьогодні. Я незадоволений грою проти Іспанії. Частково я був задоволений двома іншими іграми. Я дав гравцям відпочинок і змінив команду, тоді як у попередній грі я звинувачував себе за те, що не зробив достатньо змін, тому що ми повинні були зберігати високу інтенсивність.

З точки зору інтенсивності, ми були нижчими за свої можливості, і Швейцарія виграла заслужено. Майбутнє збірної Італії зараз зводиться до того, щоб зробити складний вибір: нам потрібно більше фізики. У нас є якість, але коли ти втрачаєш інтенсивність протягом 90 хвилин, цілком природно, що ти думаєш, що потрібно щось змінити і привнести більше енергії.

Це не такий уже й скандальний результат, як його підносять. Ми пройшли через складну групу. Але ми не побачили команду з характером у плані фундаментальних принципів. І це те, що ми витягли з цього досвіду на Євро-2024".

Спаллетті визнав, що помилився з вибором схеми на поєдинок.

"Команда була боязкою з точки зору інтенсивності гри. Ми не змогли підтримувати високий рівень інтенсивності. Коли ти не можеш відвоювати м'яч, з огляду на те, що у нас не так багато швидкості на задній лінії, ми повинні були дати їм простір на полі. Часом ми відвойовували м'яч, але не дуже добре його тримали.

Я вирішив вибрати схему з одним нападником, а потім перейшов на схему 4-3-2-1, але ми не побачили тієї якості, яку потрібно демонструвати, крім першої гри і трохи в другому таймі проти Хорватії. Коли ми змушені грати у високому темпі, ми не можемо показати ту якість, якою володіємо".

Наставник заявив, що всю відповідальність за результат бере на себе.

"Ми повинні щось змінити, такий футбольний вердикт, і ми будемо змушені це зробити. Нікого не звинувачую, тому що відповідальність лежить на мені: вона ніколи не лягає на гравців. Але я не боюся. На мене тиснуть із першого дня, але я дуже спокійно ставлюся до спроб змагатися на цьому рівні".

Нагадаємо, на ISPORT доступне відео голів і огляд матчу Швейцарія - Італія.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

Источник: УЕФА

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK