Німеччина - Данія 2:0: огляд матчу та результат гри 29.06.2024

І навіть гра феноменального Каспера Шмейхеля не врятувала данців від вильоту з турніру.
Вчора, 00:26
Кай Гаверц / Getty Images
Кай Гаверц / Getty Images

У суботу, 29 червня, у Дортмунді на Сігнал Ідуна Парк відбувся матч 1/8 фіналу чемпіонату Європи 2024 року, в якому зустрілися збірні Німеччини та Данії.

Німецька команда активніше провела першу частину першого тайму, і лише героїчні зусилля Каспера Шмейхеля завадили їй забити.

На 36-й хвилині матч було перервано з незвичної причини - Майкл Олівер вивів команди з поля через дощ і блискавки, що сяяли над ареною. А через кілька хвилин почався ще й град. Матч відновився через 25 хвилин. 

Відразу після перерви Данія створила кілька чудових моментів. Один із них завершився голом у виконанні Йоахіма Андерсена. Однак після консультації з VAR взяття воріт було скасовано через офсайд.

Іронічно, але за кілька хвилин саме Андерсен став причиною призначення пенальті у ворота данської збірної - м'яч влучив йому в руку.

До "позначки" підійшов Кай Гаверц. І хоча Шмейхель вгадав напрямок удару, врятувати свою команду він не зміг - гравець Арсеналу поцілив прямо у правий нижній кут.

Джерело: Getty Images

Незабаром команди обмінялися моментами Гаверца та Гойлунда, а на 68-й хвилині німці подвоїли перевагу. Джамал Мусіала увірвався до штрафного суперника й обвідним ударом відправив м'яч у дальній кут.

Після цього Данія наче втратила надію на успішний вечір. А Німеччина продовжила атакувати і навіть змогла довести рахунок до розгромного, але гол Флоріана Вірца скасували через офсайд.

У підсумку Німеччина йде в 1/4 фіналу, де вона зустрінеться з переможцем пари Іспанія - Грузія.

Статистика матчу Німеччина - Данія 1/8 фіналу Євро-2024

Німеччина - Данія 2:0
Голи: Гаверц, 53 (пен.), Мусіала, 68.

Очікувані голи (xG): 2.40 - 1.04
Володіння м'ячем: 54% - 46%
Удари: 17 - 11
Удари в площину: 10 - 2
Фоли: 7 - 15

Німеччина: Нойєр - Кімміх, Рюдігер, Шлоттербек, Раум (Генрікс, 80) - Андріх (Джан, 64), Кроос, Сане (Антон, 88), Гюндоган (Фюллькруг, 64), Мусіала (Вірц, 80) - Гаверц.

Данія: Шмейхель - Андерсен, Вестергор, Крістенсен (Бруун Ларсен, 81) - Ба (Крістіансен, 81), Ділейні (Нергор, 69), Гойб'єрг, Меле - Сков Ольсен (Поульсен, 69), Гойлунд (Вінд, 81), Еріксен.

Попередження: Андерсен, Меле.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK