Нідерланди - Англія 1:2: огляд матчу і результат гри 10.07.2024

Англійці на останніх хвилинах стали тріумфаторами півфінального протистояння.
10 липня, 23:58
Англія обіграла Нідерланди / Getty Images
Англія обіграла Нідерланди / Getty Images

У середу, 10 липня, збірні Нідерландів та Англії провели другий півфінал Євро-2024, визначивши, хто зустрінеться з Іспанією у вирішальному поєдинку турніру.

На стартових хвилинах англійці більше володіли м'ячем, проте їхні позиційні атаки були безрезультатними. А ось нідерландці зі свого першого ж удару відкрили рахунок. Сімонс виборов м'яч у Райса і точно пробив здалеку у верхній кут воріт.

Джерело: Getty Images

Наступні два штрафні удари у виконанні "трьох левів" також ні до чого не призвели. Однак на 14-й хвилині Сака довго зміщувався, шукаючи момент для удару, проте затягнув, а добивання від Кейна, якому ще й заважав Думфріс, прийшлося вище воріт.

Джерело: Getty Images

Утім, головний арбітр, скориставшись VAR, призначив пенальті, оцінивши дії нідерландця як фол. Кейн з одинадцятиметрової позначки пробив точно у нижній лівий кут - Вербрюгген вгадав, але не завадив.

Джерело: Getty Images

Незабаром Думфріс уже врятував свою команду, зупинивши м'яч на лінії воріт після удару Фодена, а на 30-й хвилині він ледве знову не вивів Нідерланди вперед, коли гостро пробив після подачі кутового, але влучив у поперечину. Англія відповіла ударом Фодена в дальню дев'ятку, який припав практично в хрестовину. Під кінець тайму англієць у схожій ситуації пробив уже низом, але нічого складного для голкіпера з цього не вийшло.

Джерело: Getty Images

Початок другого тайму вийшов спокійнішим в обопільних спробах знайти шлях до воріт суперника, які, зрештою, з обох боків ударами не завершувалися.

На 65-й хвилині після закидання у штрафний майданчик зі стандарту практично впритул пробивав ван Дейк, але Пікфорд зреагував. Наступний кутовий від "ораньє" ні до чого не призвів. На 77-й хвилині Сімонс пробивав із відскоком, але точно в руки воротареві.

Джерело: Getty Images

Англія відразу ж відповіла атакою, яка завершилася взяттям воріт - Сака замкнув простріл у штрафний майданчик від Вокера, але гол був скасований через положення поза грою.

Джерело: Getty Images

Усе ж таки свій момент Англія знайшла. Коли, схоже, всі вже очікували, що матч перейде в екстратайми, Воткінс, який незадовго до цього замінив Кейна, на першій компенсованій хвилині отримав м'яч у штрафному майданчику і точно пробив у дальній нижній кут.

Джерело: Getty Images

Таким чином, збірна Англії зіграє у фіналі Євро-2024 проти Іспанії, яка днем ​​раніше здолала Францію (2:1).

Джерело: Getty Images

Вирішальний поєдинок чемпіонату Європи відбудеться у неділю, 14 липня, на Олімпіаштадіоні в Берліні. Стартовий свисток у зустрічі пролунає о 22:00 за київським часом. На ISPORT буде доступна онлайн-трансляція фіналу Євро-2024 Іспанія - Англія.

Статистика матчу 1/2 фіналу Євро-2024 Нідерланди - Англія

Нідерланди - Англія 1:2

Голи: Сімонс, 7 - Кейн, 18 (пен.), Воткінс, 90+1

Очікувані голи (xG): 0.51 - 1.31
Володіння м'ячем: 40% - 60%
Удари: 6 - 9
Удари у площину: 3 - 4
Кутові: 3 - 0
Фоли: 11 - 6
Атаки: 27 - 52

Нідерланди: Вербрюгген - Думфріс (Броббі, 90), де Врей, ван Дейк, Аке - Схаутен, Сімонс (Зіркзе, 90), Рейндерс - Мален (Веґгорст, 46), Депай (Веерман, 35), Гакпо

Англія: Пікфорд - Вокер, Стоунз, Геї - Сака (Галлагер, 90), Мейну (Конса, 90), Райс, Тріпп'єр (Шоу, 46) - Фоден (Палмер, 81), Беллінгем - Кейн (Воткінс, 81)

Попередження: Думфріс, Ван Дейк, Сімонс - Беллінгем, Сака, Тріпп'єр.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK