Голанд, Каземіро та Левандовські: ТОП-10 найкращих трансферів сезону

ISPORT розглядає найвдаліші підписання клубів у міжсезоння.
2023 г., 5 червня, 11:30
Ерлінг Голанд / Getty Images
Ерлінг Голанд / Getty Images

Минулого літа ми побачили шокуючі трансфери - від втечі Роберта Левандовські з Баварії до переходу Ерлінга Голанда в Манчестер Сіті, проте лише деякі підписання повністю виправдали себе, принісши клубу не лише багато очок у чемпіонатах, але й трофеї.

Саме тому редакція ISPORT вирішила розглянути трансфери літа та зими сезону-2022/23, визначивши десятку найкращих.

10. Едуардо Герреро - з Бейтару до Зорі

Герой та творець позитивних результатів луганської команди у цьому сезоні. Так, молодий панамець перебрався в Зорю лише взимку, але його прихід суттєво змінив не лише результати, але й значно покращив турнірне становище клубу.

За десять ігор 23-річний гравець відзначився пʼять разів та віддав три асисти. Завдяки Герреро команда завершила сезон на третій сходинці, втративши очки лише у двох поєдинках із 14-ти!

9. Енцо Фернандес - з Бенфіки до Челсі

Найкращий молодий гравець ЧС-2022 перейшов взимку у стан лондонців за шалені гроші. Фанати, опираючись на результати команди, не сильно вірили, що чергова зірка змінить щось на полі, але Енцо точно прийшов в Челсі не лише заради грошей.

У другій половині сезону аргентинець був ледь не єдиним гравцем на полі, який хотів та грав у футбол. На жаль, його партнери його не підтримали та клуб фінішував у другій половині турнірної таблиці.

8. Мануель Аканджі - з Борусії Дортмунд до Манчестер Сіті

Неймовірний трансфер з точки зору "ціна - якість". "Містяни" заплатили за швейцарця лише 17,5 млн євро, але він приніс багато користі команді в якості надійної заміни основних футболістів протягом сезону.

Після того, як Аканджі почав стабільно показувати футбол високої якості, Пеп Гвардіола вирішив навіть експериментувати з ігровою схемою, аби лише залишити Мануеля на полі.

7. Жезус, Алле, Дібала - нові лідери нападу Арсеналу, Борусії та Роми

Габріель та Пауло хоч і доволі часто грали за Манчестер Сіті та Ювентус, але вже після зміни клубної прописки вони засяяли як ніколи. Обидва форварди, якби не травми, допомогли б своїм новим клубам фінішувати вище в турнірний таблиці, але проблеми зі здоровʼям стали на заваді гольовим досягненням.

Схожа доля і в Себастьяна Алле, який пропустив половину сезону через ракову пухлину. Форвард повернувся до стартового складу вже взимку та почав приносити багато очок Боруссії, завдяки яким клуб боровся за чемпіонство Німеччини, але, на жаль, трохи не пощастило.

6. Кім Мін Чже - з Фенербахче до Наполі

Викупивши корейця з турецького чемпіонату, багато фанатів Наполі досить скептично ставилися до цього трансферу, тим паче на заміну легенді клубу Каліду Кулібалі. Вже у кінці сезону захисник став одним із кумирів у Неаполі.

Кім Мін Чже не просто добре грав у центрі оборони, але й зацементував цю позицію за собою завдяки надійності, неперевершеним підкатам та високому ігровому інтелекту.

5. Олександр Зінченко - з Ман Сіті до Арсеналу

Трансфер українця виглядав дуже цікаво на папері, але ніхто не знав та навіть не здогадувався, як саме розкриється Олександр в Лондоні. Головний тренер "канонірів" Мікель Артета вирішив спробувати заграти захисника одразу на двох позиціях та точно не прогадав.

Зінченко виступав номінально зліва в обороні, але під час атаки зміщувався в центр, де йому завжди було комфортніше грати, приносивши максимум користі. Хто зна, як би завершив сезон Арсенал, якби не цей "позиційний експеримент".

4. Роберт Левандовські - з Баварії до Барселони

Поляка з великими зусиллями вдалося забрати з Баварії, бо мюнхенці не хотіли втрачати свого головного бомбардира. Після вдалих переговорів Роберт приєднався до Барселони, де почав встановлювати вже нові бомбардирські рекорди.

Окрім того, що вже віковий форвард зберіг своє вміння забивати багато голів, він ще й став одним із головних плеймейкерів та диригентом в атаці, допомігши своєму новому клубу виграли Ла Лігу та Суперкубкок Іспанії.

3. Каземіро - з Реалу до Манчестер Юнайтед

Основа, база, ґрунт та фундамент центру поля манкуніанців. Саме бразилець допоміг "червоним дияволам" завершити чемпіонат на третій сходинці завдяки тому, що був опорою та надією команду.

Окрім того, що Каземіро дуже добре грає у відборі, він ще й вміє забивати важливі голи та віддавати загострюючі паси в атаку, які потім перетворюються на забиті мʼячі.

2. Хвіча Кварацхелія - з Динамо Батумі до Наполі

Грузинський футбіліст минулого літа перейшов до неаполітанців у статусі неймовірно перспективного вінгера, але лише за сезон став одним із лідерів команди та привів клуб до перемоги в Серії А.

Разом із Віктором Осімгеном Хвіча створив дуже потужний дует у атаці, зацікавивши собою світові гранди. Це не дивно, що на тебе претендує Реал та Ман Сіті, коли ти робиш 20+ результативних дій, вперше виступаючи у такому складному чемпіонаті.

1. Ерлінг Голанд - з Борусії Дортмунд до Манчестер Сіті

Трансферна бомба, про яку багато хто казав, але не вірив все ж сталася! Норвежець обійшовся "містянам" лише у 80 млн євро + бонуси, але усього лише за один сезон відбив свою вартість неймовірною кількістю голів.

Більше того, Голанд допоміг Манчестер Сіті вийди до фіналу Ліги чемпіонів, де вони зіграють проти Інтера. Ба більше, англійці мають історичний шанс взяти требл!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Топ-10 трансфери Літо

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK