Арсенал витратив найбільше в АПЛ за останні три трансферні вікна

Тепер керівництво клубу має право вимагати від Мікеля Артети відповідні результати.
2022 г., 6 серпня, 11:55
Мікель Артета / Getty Images
Мікель Артета / Getty Images

Трансфери - одна з найважливіших умов успіху команди в сезоні. Іноді найгучніший трансфер може обернутися провалом, а найнесподіваніше підписання – одкровенням.

У грудні 2019 року Мікель Артета залишив посаду асистента Пепа Гвардіоли в Манчестер Сіті заради можливості самостійно попрацювати на чолі лондонського Арсеналу. З того моменту іспанець почав вибудовувати свою команду, частково схожу на те, що являють собою "містяни".

І для цього йому потрібна підтримка керівництва "канонірів", яку він отримав. Згідно з Sky Sports, за останні три трансферні вікна в чемпіонаті Англії ніхто не витрачав більше, ніж Арсенал.

Починаючи з літа 2021 року, лондонський клуб витратив трохи більше 278 мільйонів фунтів. До трійки найдорожчих придбань увійшли Бен Вайт (52,65 мільйона), Габріель Жезус (47 мільйонів) та Олександр Зінченко (31,5 мільйона).

Читайте також: Артета оцінив гру Зінченка та Жезуса у дебютному матчі за Арсенал

На другому місці серед головних марнотратів йде колишній роботодавець Артети - Манчестер Сіті, який витратив на всі забаганки Гвардіоли 215 мільйонів. Далі йдуть Челсі (211 мільйонів), Манчестер Юнайтед (205 мільйонів), Тоттенгем (192 мільйони), Ньюкасл (178 мільйонів) та Ліверпуль (176,5 мільйона).


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK