Реал - Барселона 3:1 огляд матчу і результат гри 16.10.2022

Завершився головний поєдинок всього першого кола в чемпіонаті Іспанії.
2022 г., 16 жовтня, 19:08
Вальверде святкує гол / Getty Images
Вальверде святкує гол / Getty Images

Перший поєдинок між Реалом та Барселоною в цьому сезоні став знаковим для українця Андрія Луніна. Він вперше зіграв в Ель Класіко.

З самого старту матчу Барселона взялась проводити свої дуже затяжні позиційні атаки, які супроводжувалися свистом фанатів на Сантьяго Бернабеу. Реал відповідав стримано, аж поки на 12-й хвилині Тоні Кроос не організував кнтратаку, запустивши Вінісіуса флангом. Той вибіг на побачення з Тер Штегеном, але обіграти голкіпера не зміг. Німець відбив м'яч прямо на Бензема, а той вже забив в ворота, які прикривали тільки три захисники.

 Для Каріма, який завтра має отримати свій Золотий м'яч, це був не останній забитий гол в цьому матчі. Він реалізував ще одну можливість в першому таймі, але перед голом опинився в офсайді, тому м'яч не було зараховано. 

А ось хто забив за правилами, так це Федеріко Вальверде. Півзахисник на 35-й хвилині отримав м'яч на підступах до штрафного і пробив точно поввз захисників і в кут воріт Тер Штегена.

Барселона хоч і атакувала досить багато, справжніх проблем Луніну не створювала. Якщо Луніну показати себе у всій красі не вдалося, то арбітри з цим впоралися. По-перше, декілька разів суперники відмахувалися один від одного і жодна відмашка не була поміченою суддями.

По-друге, момент за участю Роберта Левандовські в другому таймі - це щось дуже не зрозуміле. Поляк увірвався в штрафний і в нього ззаду влетів Карвахаль, заплівши ноги. Форвард впав, а арбітр показав вставати. При цьому, він не пішов дивитися VAR, хоча епізод цього точно потребував. Пізніше стався інший момент, коли Гарсія наступи на ногу Родріго в штрафній Барси. Тут пенальті був ще більш очевидним, але відео-асистент арбітра повідомив головному, що треба йти дивитися (хоча що там дивитися - пенальті 100%). Чому головний не переглянув повтор моменту з Левандовські? Питання без відповіді.

Перед цим пенальті, який до слова реалізував сам Родріго, Барселона все ж забила свій гол. Ферран замкнув простріл від Ансу Фаті з лівого флангу. І до того голу, і декілька хвилин після нього каталонці бігли в атаку, але дійсно небезпечних моментів майже не було.

Реал досить впевнено переміг, хоча осад через дії суддів залишився.   

Статистика матчу Реал - Барселона 9-го туру чемпіонату Іспанії

Реал - Барселона 3:1
Голи: Бензема, 12, Вальверде, 35, Родріго, 90+1 - Ферран, 87

Володіння м'ячем: 43% - 57%
Удари (в отвір воріт): 8 (4) - 18 (5)
Атаки: 79 - 124

Реал: Лунін — Карвахаль (Рюдігер, 87), Мілітан, Алаба, Менді — Модріч (Камавінга, 78), Чуамені, Кроос — Вальверде, Бензема (Асенсіо, 87), Вінісіус (Родріго, 85).

Барселона: Тер Штеген — Роберто, Кунде, Гарсія, Бальде (Альба, 60) — де Йонг, Бускетс (Гаві, 60), Педрі — Рафінья (Ферран, 60), Левандовські, Дембеле (Фаті, 73).

Попередження: Вінісіус, Модріч - Гаві 

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Барселона Реал Мадрид

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK