Скандальний герой: Яким був другий прихід Роналду в Манчестер Юнайтед

ISPORT.ua виділяє найпам'ятніші події, пов'язані з португальцем в англійському клубі.
2022 г., 25 листопада, 11:00
Кріштіану Роналду / Getty Images
Кріштіану Роналду / Getty Images

У вівторок, 22 листопада, Манчестер Юнайтед офіційно оголосив про розірвання контракту з нападником Кріштіану Роналду за згодою сторін.

Португальський футболіст, який ще влітку хотів піти з клубу, зумів досягти своєї мети. Манчестер Юнайтед втратив нападника світового класу. Незважаючи на причини відходу Роналду, португалець показав неймовірну гру та запам'ятався парочкою скандалів.

ISPORT.ua згадує всі найкращі та гучні події Роналду в Манчестер Юнайтед на другий його прихід.

Дебют проти Ньюкасла

Влітку 2021 року нападник збірної Португалії та Ювентуса Кріштіану Роналду зважився на новий виклик – залишити туринський клуб заради нової команди. Послугами форварда активно цікавився Манчестер Сіті, який підтвердив сам футболіст. Від переходу до табору чемпіона АПЛ Роналду відмовив його наставник і вчитель сер Алекс Фергюсон.

Саме шотландський фахівець був тією людиною, яка і стала важливою частиною для того, щоб Роналду повернувся до Манчестера Юнайтед. Фанати, керівники, футболісти та тренерський персонал тріумфували, адже повернувся Легенда.

Свій перший матч Роналду провів у рамках чемпіонату Англії у грі з Ньюкаслом. Повернення справді вийшло королівським, адже португалець оформив дубль. Кріштіану забив по голу у першому та у другому таймах. Про такий камбек варто було лише мріяти.

Феєрія у Лізі чемпіонів

Манчестер Юнайтед погано розпочав виступи у Лізі чемпіонів, зігравши внічию з Янг Бойз – тоді Роналду забив. Проте феномен португальця у тому, що він це робить постійно і може заявити про себе.

У другому матчі Юнайтед грав із Вільярреалом. Іспанці вели у рахунку, але господарям вдалося зрівняти рахунок. Здавалося, що гра закінчиться нічиєю, проте Роналду, який і забив у компенсований час, приніс команді перемогу.

У наступному матчі Манчестер приймав Аталанту. Італійці виграли перший тайм - 2:0, але після перерви англійці повернулися, а фінальне слово сказав Роналду, який забезпечив перемогу.

Здавалося, що вирішальні голи в виконанні Роналду мають припинитися, але ні. У наступній грі Кріштіану приніс нічию команді у матчі з тією ж Аталантою, забивши у доданий час. Щодо другого протистояння з Вільярреалом, то й тут португалець відзначився. Він забив пізній гол на 78-й хвилині, що допомогло команді закріпити свій вихід у плей-офф Ліги чемпіонів. Точку ж у тій грі поставив Джейдон Санчо, забивши на останніх хвилинах.

Ювілейний гол у кар'єрі та важлива перемога над Арсеналом

800 - це та цифра, яку досяг Кріштіану Роналду в плані забитих голів за всю професійну кар'єру (зараз 819 - прим.) саме в Манчестер Юнайтед. Ювілейний гол португалець оформив у грі з лондонським Арсеналом у рамках АПЛ.

Лондонці забили першими, але до перерви рахунок зрівняв Бруну Фернандеш. У другому таймі включився Кріштіану, забивши двічі. Спершу він скористався передачею Маркуса Решфорда, а потім реалізував пенальті. Саме ці голи стали важливими у протистоянні, а також для особистої кар'єри португальця, щоб стати обраним, забивши 800 голів у кар'єрі.

Розбитий телефон хлопчика

У кар'єрі португальця не так багато скандалів, проте якщо вони відбуваються, то дуже гучні. Згадуючи перший сезон Роналду в клубі, форварда "відзначився" і з негативної точки.

У гостьовому матчі Юнайтед програв Евертону (0:1), покидаючи поле, зірковий нападник був дуже злим через поразку, що позначилося на його поведінці. Роналду вибив телефон з рук хлопчика-фаната, який знімав футболістів, що йдуть в підтрибунку. Після гри стало відомо, що цим хлопчиком був 14-річний підліток із розладом аутистичного спектру.

У результаті мама хлопчика звернулася до поліції, щоб покарати португальця. Правоохоронні органи провели розслідування та винесли Роналду попередження про свою поведінку. Примітно, що португалець самостійно прийшов до поліції, щоб вирішити проблему.

Хет-трик у ворота Тоттенгема

Одна з найзнакових подій Роналду в кар'єрі у другому приході в Манчестер Юнайтед – хет-трик у ворота Тоттенгема. У рамках 29-го туру чемпіонату Англії "червоні дияволи" вдома приймали лондонський клуб.

З перших хвилин зустрічей команди показали настрій на гольову гру, адже на 12-й хвилині Роналду забив шедевральний м'яч із дальньої дистанції, а за кілька хвилин Кейн зрівняв рахунок. Особисто португалець був проти такого, забивши відразу.

Другий тайм вийшов також атакуючим, нехай і Юнайтед намагався втримати рахунок. Тоттенгему таки вдалося забити другий. Здавалося, що нічия у них у руках, але Роналду знову нагадав про себе. Португалець стрибнув найкраще на кутовому, з якого і забив переможний гол, оформивши хет-трик.

Примітно, що його другий гол у матчі став особливим, адже він став найкращим бомбардиром в історії футболу за версією ФІФА, випередивши легендарного Йозефа Біцана, який має за кар'єру 805 голів.

Спроба втечі влітку

Минулий сезон для Манчестер Юнайтед завершився жахливо – команда вилітала на стадії 1/8 фіналу Ліги чемпіонів і не змогла пробитися до головного європейського турніру цього сезону. Тож одразу після закінчення сезону Роналду задумався про те, щоб покинути клуб.

За чутками, португальського футболіста пов'язували з багатьма європейськими клубами, включаючи Ювентус, Реал, Атлетико, Челсі, Баварію, представників інших країн і континентів.

Клуб надав Роналду додаткову відпустку, аж до старту сезону. Португалець пропустив підготовчу частину, а Ерік тен Хаг весь час заявляв, що він потребує Кріштіану. Зрештою, футболісту не вдалося піти і довелося залишитися в команді. Його поведінка відвернула певний відсоток людей від нього, але це був лише початок.

Втеча зі стадіону

Відносини Роналду та Еріка тен Хага відразу не склалися, що було видно за поведінкою португальця. Наставник його практично не випускав здебільшого, нехай і заявляв про те, що Роналду є важливою частиною команди.

Епізод, який і підвів усі взаємини португальця та тренера, стався у жовтні у матчі Манчестер Юнайтед та Тоттенгем. Наприкінці зустрічі Роналду показово залишив межі поля під час матчу.

Ерік тен Хаг на прес-конференції заявив, що просив Кріштіану вийти на заміну, проте той відмовився. В результаті футболіста було оштрафовано, а також виключено на матч з Челсі, який завершився внічию.

Скандальне інтерв'ю

Вишенька на торті або як завершити свою другу парафію в Манчестер Юнайтед. Напередодні чемпіонату світу Роналду дав інтерв'ю, в якому жорстко пройшовся по Манчестер Юнайтед, його колишнім тренерам (Оле Гуннара Сульшера вважає гарним фахівцем), інфраструктурі клубу та нинішньому коучу Тен Гагу.

Звичайно, можна зрозуміти Роналду, який вважає, що до нього поставилися зневажливо, але якщо брати професіоналізм, то тут виникають питання. Це інтерв'ю викликало загальний резонанс, що призвело до того, що Роналду і Манчестер Юнайтед розірвали контракт за взаємною згодою.


Підсумовуючи виступ Кріштіану Роналду в Манчестер Юнайтед, можна виділити і хороше і погане - кожен вирішує самостійно. Незважаючи на це, точно можна сказати, що португалець – скандальний герой англійського клубу.

Дмитро Данець


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK