Ювентусу може загрожувати виключення із Серії А через фінансові махінації

Все як у 2006 році і навіть гірше.
2022 г., 6 грудня, 14:37
Ювентус / Getty Images
Ювентус / Getty Images

29 листопада керівництво Ювентусу подали в відставку, а вже на наступний день прокуратура Турину почала розслідування щодо фінансових махінацій Аньєллі та інших. В той же день своє розслідування відкрила і УЄФА, підозрюючи клуб в порушенні фінансового "фейр-плей".

Вважається, що керівництво туринського клубу надавало невірні фінансові дані, підтасовувало та завищувало ціни гравців, маніпулювало ринком та подавало хибні декларації. Та всім цим створювало перешкоди для аудиторського контролю. 

Спортивний юріст Маттіа Грассані вважає, що в Ювентуса величезні проблеми, скандал та його наслідки можуть буди більшими, ніж після "кальчополі". Згідно правил, будь-яке з цих порушень може привесмти до більш серйозних наслідків, ніж звичайний штраф.

"Це найважче і найсерйозніше розслідування, якому піддавався Ювентус у своїй історії, можливо, навіть серйозніше, ніж розслідування у 2006 році. Правила фондового ринку, корпоративні та спортивні правила охоплюють низку незаконних дій. Ювентус ризикує не тільки бути покараним штрафом, за законом це може призвести до виключення з чемпіонату та вильоту", - цитує Грассані La Respublica

Скоріше за все, розслідування завершаться ще до кінця сезону 2022/23. Тож є велика ймовірність, що вже наступного сезону ми побачим туринській клуб в Серії Б.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Ювентус

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK