35-річний Матюїді оголосив про завершення кар'єри

Французька легенда.
2022 г., 23 грудня, 18:14
Блез Матюїді / Getty Images
Блез Матюїді / Getty Images

Колишній півзахисник збірної Франції Блез Матюїді оголосив про завершення профессійної карєри у віці 35 років. Таким чином хавбек став першим чемпіоном світу 2018 року, який попрощався з футболом.

"Футбол, я так тебе любив. Футбол, ти дав мені так багато, але настав час зупинитися. Оглядаючись назад на цей довгий шлях, у моїх очах горять вогні.

Я здійснив дитячі та чоловічі мрії. Сьогодні я з грудкою у горлі, але з гордістю перевертаю цю сторінку», – написав 35-річний француз у Твіттері.

Блез починав свою кар'єру в Труа в 2004 році, провівши за першу команду три матчі в дебютному сезоні. Вже через три роки талановитого опорного хавбека купив Сент-Етьєн, де француз провів чотири успеішних сезоні.

Наступний крок в кар'єрі Матюїді зробив його справжньою зіркою світового футболу, адже в ПСЖ Блез став одним з найкращих на своїй позиції впродовж наступних шести років. 

В 2017 році Матюїді уклав угоду з Ювентусом, якому допоміг виграти золотий дубль та став одним из його лідерів. Останнім клубом француза став Інтер Майямі. Також Блез провів 84 матча за збірну та став разом з нею чемпіоном світу.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Блез Матюїді

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK