Лапорта прогнозує запуск Суперліги в найближчі два роки

От тільки тепер вона має намір конкурувати не з Лігою чемпіонів.
2023 г., 5 січня, 22:46
Жоан Лапорта / Getty Images
Жоан Лапорта / Getty Images

Президент Барселони Жоан Лапорта, як і раніше, переконаний, що європейська Суперліга стане реальністю в найближчі два роки, повідомляє The Athletic.

A22 Sports Management, що продовжує просувати проект Суперліги, подала до суду після провалу планів із запуску нового елітного змагання у квітні 2021 року.

Остаточне рішення суду не очікується до березня, але Лапорта сказав, що він все ще очікує, що нова європейська ліга "стане реальністю в 2025 році".

"Я думаю, що Суперліга побачить світ", - сказав він. "У березні в нас буде рішення Суду ЄС. Я б не став учасником цього проекту, якби це не був відкритий турнір і його прийняли Реал, Ювентус та інші клуби, які ще не показали обличчя, але дуже зацікавлені в ньому".

"Це стане реальністю у 2025 році, якщо рішення буде сприятливим. Інше рішення не буде прийнято, тому що те, що ставиться під сумнів, є захистом вільної конкуренції в рамках ЄС. Я вірю, що справа буде виграна".

"На першому етапі ми матимемо європейський турнір, який конкуруватиме з Англійською Прем'єр-лігою".

"Я не думаю, що англійські команди приєднаються до нас на першому етапі. Ліверпуль, Манчестер Юнайтед, Челсі і Тоттенгем - усі ці клуби, більша частина яких виставлена ​​на продаж, а деякі вже продані, виявляють інтерес".

Нагадаємо, що нещодавно в одного із засновників Суперліги виникли проблеми. Все керівництво Ювентуса пішло у відставку через серйозні проблеми із законом.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK