Льоріс розкритикував голкіпера збірної Аргентини за поведінку в фіналі ЧС-2022

Француз незадоволений своїм колегою.
2023 г., 10 січня, 10:37
Льоріс та Мартінес / Getty Images
Льоріс та Мартінес / Getty Images

Голкіпер Тоттенхема та збірної Франції Уго Льоріс оцінив дії воротаря збірної Аргентини Еміліано Мартінеса у фіналі ЧС-2022.

"Загалом я не дуже вдало виступав у серії пенальті під час кар'єри. Це не заважало мені брати важливі пенальті, я вигравав деякі серії, але багато хто з них я програв. Є воротарі, які успішніші в цьому аспекті.

Є речі, які я не вмію робити. Я не вмію дуріти у воротах, нібито дестабілізуючи суперника та граючи на грані. Я надто раціональний, надто чесний для цього. Я не вмію вигравати так, навіть якщо мені дуже не хочеться програвати...

Можна було проаналізувати всіх відносно тих, хто б'є збірної Аргентини, обміркувати всі три варіанти - лівий і правий кут і центр воріт, віддивитися 50 їх останніх пенальті. Але є й інші дані. Якщо в команді є аргентинець, саме він б'є пенальті на клубному рівні. У нас це не так, якщо не рахувати Кіліана. Коли ти бачиш, що до м'яча підходять Дібала та Лаутаро Мартінес, то розумієш, чому. Дібала ніколи не б'є по центру, а цього разу він пробив саме так, і м'яч пройшов зовсім поряд із моєю ногою.

Читайте також: Голкіпер збірної Аргентини придбав сторожового собаку для захисту золота ЧС-2022

Ми повинні привітати Аргентину з перемогою та сказати, що Еміліано відіграв вирішальну роль. Що стосується святкування, то його поведінка вже зазнала достатнього засудження. Мені не слід додавати щось до цього. Під час серії пенальті він зробив усе, що міг дестабілізувати наших гравців.

Я намагатимусь принести команді успіх і прагнутиму досягнень – це так. Але поводитися так – це не моє. Я не можу", – сказав Льоріс в інтерв'ю L'Équipe.

Нагадаємо, збірна Франції поступилася Аргентині (3:3, за пін. 2:4) у фіналі турніру. Еміліано Мартінес відбив 11-метровий у серії пенальті, а Льоріс не відбив жодного удару.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK