Буффон не допоміг: Інтер обіграв Парму та пробився до чвертьфіналу кубка Італії

Легендарний італійський воротар навіть трохи посприяв переможному голу "нерадзуррі".
2023 г., 11 січня, 00:35
Джанлуїджі Буффон / Getty Images
Джанлуїджі Буффон / Getty Images

У вівторок, 10 січня, на Джузеппе Меацца відбувся матч 1/8 фіналу кубка Італії, в якому міланський Інтер приймав у гостях Парму.

Вперше за два роки на цей великий стадіон завітав Джанлуїджі Буффон, який повернувся до рідної команди на решту кар'єри.

Варто зазначити, що колектив із Серії Б знатно здивував "зміїв": незважаючи на тотальну перевагу у володінні, підопічні Сімоне Індзагі дозволили "хрестоносцям" створити у своїх воріт достатню кількість моментів.

Ще в першому таймі один з них втілився в гол, коли Станко Юрич, який з'явився на полі з волі випадку, приголомшив Андре Онана шикарним дальнім ударом.

Інтер намагався зрівняти рахунок, але при цьому й Парма шукала моменти, щоб подвоїти перевагу. Але господарі поля все ж таки зуміли врятуватися за кілька хвилин до кінця матчу.

Під час атаки м'яч опинився в межах штрафного майданчика у Лаутаро Мартінеса. Один із головних невдах минулого чемпіонату світу не схибив, точно пробивши під праву штангу.

Гра перейшла в овертайм, де "нерадзуррі" все ж таки взяли своє. Федеріко Дімарко отримав м'яч на фланзі, звідки зробив передачу до району воротарської лінії. Буффон вибив м'яч на лінію штрафного майданчика, звідки Франческо Ачербі головою зльоту пробив у дальній кут, перекинувши 44-річного голкіпера.

Як би Парма не намагалася, відігратися їй не вдалося. Інтер йде далі – у чвертьфіналі команда Індзагі зустрінеться з переможцем пари Аталанта – Спеція.

Статистика матчу Інтер - Парма 1/8 фіналу кубка Італії

Інтер - Парма 2:1
Голи: Мартінес, 88, Ачербі, 110 - Юрич, 38.

Володіння м'ячем: 72% - 28%
Удари: 9 - 9
Удари в площину: 4 - 6
Фоли: 13 - 17
Атаки: 154 - 102

Інтер: Онана - Д'Амброзіо (Ачербі, 81), Де Врей, Бастоні (Дімарко, 66) - Думфріс (Белланова, 67), Гальярдіні, Асллані, Мхітарян (Джеко, 67), Госенс (Дарміан, 81) - Мартінес, Корреа (Шкріньяр, 113).

Парма: Буффон - Дель Прато, Балог, Осоріо, Валенті (Чіркаті, 106) - Естевес (Камара, 74), Бернабе (Айно, 81), Ман (Юрич, 26), Зом (Валентін, 81), Бенедичак (Інглезе, 74) - Васкес.

Попередження: Дімарко - Бернабе, Камара.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Інтер Кубок Італії Парма

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK