Ворог Зінченка, одноклубник Маліновського чи Ла Ліга: де може продовжити кар'єру Трубін

ISPORT.ua розповідає про причини, можливості та чутки, пов'язані з потенційним переходом Трубіна до топ-чемпіонату.
2023 г., 22 лютого, 10:10
Анатолій Трубін / ФК Шахтер Донецк
Анатолій Трубін / ФК Шахтер Донецк

Донецький Шахтар у зимове трансферне вікно вдало продав вінгера Михайла Мудрика до лондонського Челсі, отримавши за нього велику компенсацію і давши можливість гравцеві проявити себе.

"Гірники" мають чудову репутацію у європейському футболі, а також висококласних футболістів, які можуть перебратися до різних ліг. Раніше акцент робився на латиноамериканців, які грали в АПЛ, Серії А, Бундеслізі та інших чемпіонатах. Наразі ж ставка на українських футболістів, які потрапляють у зведення топ-клубів.

Ще одним трансфером до Європи може стати перехід Анатолія Трубіна, який на радарі біля грандів. Очікується, що незабаром він стане тим, хто залишить Шахтар заради нового виклику.

Чому Трубін покине Шахтар?

Анатолій Трубін – перспективний голкіпер. Він має досвід гри в Лізі чемпіонів, Лізі Європи та на рівні національної команди. За деякими показниками він уже увірвався в топи серед усіх воротарів Європи, а отже, цілком може претендувати на переїзд.

21-річний голкіпер чудово розуміє, що може залишити Шахтар. Українець публічно не заявляв про своє бажання змінити клубну прописку, але цілком імовірно, що бажає цього. Анатолієм цікавляться різні клуби, у нього закінчується контракт із Шахтарем – влітку 2024-го року. Ну і фанати розуміють, що Трубін переріс УПЛ, а отже, має виїхати за своїм розвитком.

Керівництво донецького клубу також розуміє, що утримати Трубіна буде дуже складно: контракт, високий попит та перспективи українського футболу. З цієї причини "гірники" вже зараз знайшли заміну Анатолію – ним став Дмитро Різник. Шахтар підписав дуже перспективного воротаря у поточне зимове трансферне вікно. Таким чином, донецький клуб дає зрозуміти, що Анатолій піде, адже заміну йому знайдено.

Читайте також: Зірки УПЛ: хто наступний на вихід?

Хто проявляв інтерес

Було багато чуток навколо Трубіна: починаючи від представників Італії до європейських грандів. Анатолій може опинитися в клубі-середняку, посилити новачка топ-дивізіону або відразу спробувати зарекомендувати себе в топ-клубі. Давайте розглянемо головні чутки навколо Трубіна.

Тоттенгем

На початку 2023 року британське видання Express повідомило, що англійський Тоттенгем хоче придбати Трубіна. Лондонський клуб розглядає можливість підписання українського голкіпера на заміну Уґо Льорісу.

"Шпори" вважають, що іменитий француз став все частіше помилятися, а отже, потрібен той, хто готовий замінити його. Тоттенгем готовий зробити ставку на 21-річного футболіста, за яким слідкує вже кілька років.

Однією з причин, через яку трансфер може не відбутися, не визначеність з головним тренером команди. Антоніо Конте має розбіжності з керівництвом, а значить питання про воротаря поки що відкладено.

Думка автора: варіант відмінний і навіть можливий

Севілья

Кілька днів тому іспанське видання El Gol повідомило, що українець Анатолій потрапив у сферу інтересів Севільї. Іспанський клуб готовий запросити Трубіна на заміну Буну, якого сватають до АПЛ.

Севілья – клуб, який славиться своєю трансферною політикою. Немає жодних сумнівів, що іспанці стежать за Трубіним, а отже трансфер може відбутися.

Думка автора: варіант дуже крутий і трансфер досить імовірний.

Марсель

Керівництво Марселя минулого літа цікавилося послугами Анатолія Трубіна, але справи до трансферу не дійшло. Французи підписали повноцінний контракт з Пау Лопезом, а тому потреба в новому голкіпері наразі не така велика.

Думка автора: варіант непоганий, але шанси на трансфер маленькі.

Кому потрібен воротар рівня Трубіна?

Влітку багато клубів будуть шукати собі воротаря і навіть неназвані вище можуть звернути свою увагу на голкіпера збірної України.

Баварія

У мюнхенського суперклубу цього сезону з'явилися певні проблеми. Мануель Нойер хоч уже дуже віковий гравець, але залишався на крутому рівні, та раптом зламав ногу на відпочинку і стало зрозуміло, що замінити його адекватно не можна. Довелося купувати сильного кіпера – Яна Зоммера. Але і швейцарець далеко не юнак.

Звісно, в наступному сезоні Баварія цілком впорається з цими двома ветеранами, тим більше наразі в оренді є Александер Нюбель – теж крутий кіпер. Знаючи нелюбов Баварія до дорогих покупок, вони скоріше оберуть саме цю опцію.

Думка автора: можливо, найкращий потенційний варіант, але дуже малоймовірний. 

Лестер

Англійський клуб минулого літа розпрощався з багаторічним лідером Каспером Шмейхелем. Нині новим голкіпером команди став Денні Ворд. Доля нового вартового воріт поки складається не дуже, як і у всього колективу. Лестер йде у нижній частині таблиці, має негативну статистику голів.

Звичайно, Трубін би посилив Лестер, але тут цікаво, як клуб буде вирішувати свої проблеми, можливо буде багато трансферів і голкіпер не стане першою опцією..

Думка автора: трансфер малоймовірний 

Лейпциг

Німецький клуб потребує нового голкіпера, адже в обоймі має лише воротарів-ветеранів. Потрібна нова кров, нова енергія та нові можливості – все це може дати Трубін.

Петер Гулачі кілька років тягнув команду вперед, але через вік, його можливості стають меншими. Клуб поки що не може знайти сильної заміни, користуючись послугами Яніса Бласвіха, якого підписали на правах вільного агента.

Трубін цілком би вписався до складу Лейцпіга, але чи зробить ставку на нього клуб – питання.

Думка автора: Трубін - класний кандидат для Лейпцига, але чи зможуть вони задовольнити потреби Шахтаря?

Аякс

Амстердамський клуб у пошуках нового голкіпера після відходу Андре Онани. Наразі місце у рамці займає орендований Херонімо Рульї, а в запасі сидить багаторічний Мартен Стекеленбург. Аякс потребує нового воротаря, але питання про Трубіна не піднімалось.

Аякс пов'язували чутками з іншим українським голкіпером – Андрієм Луніним, але той поки що не поспішає залишати Реал. Щодо Анатолія, то гарна нагода спробувати в Європі, але це ТОП-5 ліг.

Думка автора: варіант посередній, шанси на трансфер не високі.

Мілан чи Інтер

Обидва колективи наразі мають укомплектовані позиції голкіперів. Майк Меньян на Андре Онана сильні голкіпери і здавалося б, навіщо тут Трубін. Але є кілька але.

Меньян останнім часом частіше лікується, ніж грає, і у "россонері" через це виникають проблеми, а Онана дуже цікава людина, яка може придумати собі проблеми нізвідки. Може хтось з міланських грандів захоче перестрахуватися?

Думка автора: було б круто перебратися в італійський гранд, але наразі тут Трубіна не будуть чекати.

Новачок АПЛ

Команди, що виходять в АПЛ люблять витрачати багато грошей на підсилення складу. Ви подивіться на Ноттінгем Форрест, які придбали 30 гравців цього сезону.

З високою долею імовірності в наступному сезоні в Прем'єр Лігу повернуться Бернлі та Шеффілд Юнайтед. І обидва клуби не мають в своєму складі голкіпера топ-рівня. Основний в Шеффілді 32-річний Вес Фодерінгем, який більшу частину кар'єри провів в третьому дивізіоні, а потім допомагав шотландському Рейнджерс ставати на ноги. У Бернлі перший номер косовар Муріч, який перейшов з Ман Сіті цього сезону.

Третім в Чемпіоншипі зараз іде Міддлсбро Майкла Карріка, в яких основний голкіпер також з Ман Сіті, але орендований – Зак Стеффен.

Думка автора: дуже цікавий варіант міг би бути з Міддлсбро. Зірковий молодий наставник, колись легендарний клуб, який вже досить давно не був в АПЛ.


Наразі немає явного кандидата на Трубіна, але варто очікувати, що влітку ми побачимо перехід Анатолія до нового клубу в європейській арені.

Дмитро Данець


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK