Манчестер Юнайтед - Ньюкасл 2:0: огляд матчу та результат гри 26.02.2023

Команда Еріка тен Хага перервала майже шестирічну трофейну "посуху", обігравши у фіналі Ньюкасл.
2023 г., 26 лютого, 20:53
Манчестер Юнайтед / Getty Images
Манчестер Юнайтед / Getty Images

У неділю, 26 лютого, на Вемблі в Лондоні відбувся фінал кубка ліги, в якому зійшлися команди, які давно не піднімали над головою трофей – Манчестер Юнайтед та Ньюкасл.

Як і було заявлено раніше, власник манкуніанців Аврам Глейзер завітав на стадіон. Разом з ним були сер Алекс Фергюсон, колишній виконавчий директор Девід Гілл і нинішній директор Річард Арнольд.

Джерело: Getty Images

Перед стартовим свистком команди підтримали Україну, яка продовжує захищатися від країни-терориста, а також вшанували пам'ять британської ікони коментаторського цеху Джона Мотсона, якого багато хто може знати за футбольним симулятором FIFA початку 2000-х.

Джерело: Getty Images

Перший відрізок матчу залишився за командою Едді Хау. "Сороки" більше контролювали м'яч і перший небезпечний момент опинився саме на рахунку їхнього гравця. Аллан Сен-Максимен розгойдав Діогу Далота, після чого наблизився до Давіда Де Хеа, проте іспанець упорався з ударом вінгера.

Джерело: Getty Images

Незважаючи на перевагу номінальних гостей, саме "червоні дияволи" забили перший гол матчу. Люк Шоу з лівого флангу виконав штрафний удар, навісивши у штрафний майданчик, де Каземіро ударом головою відправив м'яч у дальній кут.

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

Не встигли "сороки" оговтатися від удару, як одразу їм прилетів другий. Ваут Вегхорст вивів на ударну позицію Маркуса Решфорда, якому намагався перешкодити Свен Ботман. М'яч із невеликим рикошетом від ноги захисника перелетів над Лорісом Каріусом.

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

У перерві і тен Хаг, і Хау зробили по заміні, а гра стала ще більш відкритою та бойовою. Обидва колективи мали чудові можливості відзначитись, але або заважала власна неточність, або на шляху ставали Де Хеа та Каріус.

Джерело: Getty Images

У результаті Ерік тен Хаг зумів у перший рік роботи не тільки почати перебудову команди, але і виграти трофей, що чудово характеризує його успіхи в Манчестері.

Джерело: Getty Images

Статистика матчу Манчестер Юнайтед - Ньюкасл фіналу кубка ліги

Манчестер Юнайтед - Ньюкасл 2:0
Голи: Каземіро, 33, Решфорд, 39.

Володіння м'ячем: 39% - 61%
Удари: 14 - 15
Удари в площину: 9 - 2
Фоли: 12 - 8

Манчестер Юнайтед: Де Хеа - Далот (Ван-Біссака, 46), Варан, Мартінес, Шоу - Фред (Забітцер, 69), Каземіро, Антоні (Санчо, 82), Фернандеш, Решфорд (Магвайр, 88) - Вегхорст (МакТоміней, 69).

Ньюкасл: Каріус - Тріпп'єр, Шер, Ботман, Берн - Лонгстафф (Ісак, 46), Гімарайнш (Віллок, 78), Жоелінтон - Альмірон (Андерсон, 90+1), Вілсон (Рітчі, 90+1), Сен-Максімен (Мерфі, 78).

Попередження: Далот, Фред, Де Хеа, Каземіро, Мартніес - Жоелінтон, Ботман, Шер.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK