Райо Вальєкано - Жирона 2:2: огляд матчу та результат гри 18.03.2023

Українець успішно освоюється в іспанському чемпіонаті, регулярно приносячи користь своєму новому клубу.
2023 г., 18 березня, 19:22
Віктор Циганков / https://twitter.com/GironaFC
Віктор Циганков / https://twitter.com/GironaFC

У суботу, 18 березня, на Естадіо де Вальєкас відбувся матч 26-го туру іспанської Ла Ліги, в якому Райо Вальєкано приймав у гостях Жирону Віктора Циганкова.

Сам український вінгер з'явився на полі з перших хвилин і безпосередньо вплинув на те, що його нова команда цього дня не програла.

Джерело: Getty Images

Але початок для "біло-червоних" вийшов досить важким – перший тайм міг закінчитися за комфортної переваги господарів поля.

На 23-й хвилині перший гол матчу забив Ісі Паласон із передачі Оскара Трехо. Надалі ця парочка ще встигне відзначитись.

Джерело: Getty Images

Але спочатку був другий гол Циганкова в Ла Лізі. Рахунок недовго був рівний, адже Трехо додав до асиста взяття воріт. А під завісу тайму трапилася, мабуть, ключова помилка у виконанні Райо.

Команда Андоні Іраоли здобула право на пенальті. Після невдалої першої спроби, суддя змусив його перебивати. На другий раз Трехо вирішив розіграти удар, відпасувавши на Паласона, але той відправив м'яч вище поперечини.

А після перерви знову настав зоряний час Циганкова. Перебуваючи у штрафному майданчику суперника, Віктор ударом у дотик замкнув передачу одноклубника.

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

Це явно надихнуло команду українця, яка навіть могла вирвати перемогу, а сам Циганков міг записати на свій рахунок ще й асист, але Кастельянос не зміг переграти голкіпера.

У підсумку Віктор Циганков уперше з моменту переїзду до Іспанії зіграв унічию. На даний момент Жирона посідає 11 місце, маючи в активі 31 очок. Райо Вальєкано розташувався на так далеко: 8-е місце та 36 очок.

Статистика матчу Райо Вальєкано - Жирона 26-го туру Ла Ліги

Райо Вальєкано - Жирона 2:2
Голи: Паласон, 23, Трехо, 34 - Циганков, 29, 52.

Володіння м'ячем: 47% - 53%
Удари: 15 - 12
Удари в площину: 3 - 4
Фоли: 15 - 16
Очікувані голи (xG): 1.79 - 1.49

Райо Вальєкано: Дімтірієвські - Ернандес (Мумін, 65), Лежен, Катена, Фран Гарсія - Валентін, Комесанья (Сальві, 79), Паласон (Сісс, 79), Трехо (Де Томас, 57), А. Гарсія - Камельйо (У. Лопес, 65).

Жирона: Гассаніга - Мартінес, Буено, Д. Лопес, Гутьєррес (Каррера, 46)- Ромеу, Циганков, Мартен, Б. Гарсія (Рейньєр, 89), Рікельме (Тоні, 46) - Кастельянос (Стуані, 85).

Попередження: Катена, Ернандес - Мартінес, Д. Лопес.

На 41-й хвилині Оскар Трехо не реалізував пенальті (мимо).


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK