Зінченко: Кожну можливість зіграти ми використовуємо, щоб битися за Україну

Гравець подякував ЗСУ за можливість представляти країну на міжнародній арені.
2023 г., 24 березня, 17:02
Олександр Зінченко / Getty Images
Олександр Зінченко / Getty Images

Українець Олександр Зінченко напередодні матчу проти збірної Англії дав інтерв'ю місцевому виданню Daily Mail.

У бесіді з журналістами британського засобу масової інформації Зінченко розповів про ставлення до Росії, Уфи, за яку встиг пограти і ЗСУ.

За словами футболіста, він вдячний клубу, який прийняв його свого часу, але зараз не хоче згадувати і думати про той період.

"Навіть не хочу називати назву країни. Я просто скажу: "країна-терорист". І не хочу говорити про ту людину взагалі (про Путіна - ред).

Я вдячний Уфі за все, що вони зробили для мене. Але з моменту вторгнення терористів я не хочу мати жодних спогадів про той час. Чесно кажучи, я не хочу нічого чути про цю країну. Тому що через них, через їхні бомби щодня гинуть українці".

"В Україні немає людини, яка б щось не втрачала. Ця війна торкнулася всіх нас. Наша свідомість повністю змінилася. На жаль, ми вже звикли до цього. Все ж таки ми не втрачаємо надії, що найближчим часом все буде добре. Я хотів би сказати величезну подяку нашій українській армії за цю можливість, що ми ще можемо грати у футбол, ще грати за Україну. Щоб представляти нашу країну, звичайно, всі розуміють тиск. Кожну можливість грати, яку ми маємо, ми використовуємо, щоб боротися за нашу країну. Ми всі розуміємо відповідальність.

Також гравець подякував уряду Британії та громадянам країни за підтримку, яку вони надають нашій країні в боротьбі за існування.

Це так важко, але без підтримки Великої Британії я навіть не можу уявити, що було б. Пам'ятаю, перший місяць після вторгнення я йшов до магазину, і до мене підходили маленькі діти і говорили: "Ми всі з тобою, ми за тебе молимося. І ми сподіваємося, що все буде добре". Їм було всього близько 10 років. Для мене такі речі є найбільш чутливими, ніж будь-які інші події. Це означає, що навіть маленькі діти живуть із тобою в цій ситуації", - сказав Зінченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна проведе товариський матч у форматі All-Star проти Челсі.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK