Де Дзербі: Шахтар був командою моєї мрії, але бомби все зруйнували

Італієць шкодує про те, що в донецькому клубі не вдалося побудувати великого проєкту.
2023 г., 25 березня, 16:30
Роберто Де Дзербі / Getty Images
Роберто Де Дзербі / Getty Images

Наставник англійського Брайтона Роберто Де Дзербі поділився емоціями від періоду на чолі Шахтаря.

За словами італійського фахівця, Шахтар був командою його мрії.

"Я працював над великим проєктом. Той талановитий і молодий Шахтар був командою моєї мрії. Були умови для виходу і на міжнародний рівень. Це все було стерто бомбами.

Війна породила здивування, здивування, занепокоєння. Моє покоління ніколи не стикалося з такою суворою реальністю. Для нас війна - це розповіді наших бабусь і дідусів, а я побачив її перед собою з її жахами. Це важко пояснити. Ви занурюєтеся в кошмар.

До повномасштабного вторгнення в клубі нам говорили, що це просто гра, армреслінг, щоб розім'яти м'язи, що зрештою нічого не станеться. Але я стежив за італійським телебаченням і мав інше сприйняття. Коли почали поширюватися зображення російських танків, що скупчилися на кордонах, я боявся найгіршого.

Жорстокі виступи Путіна проти України змусили мене зрозуміти, що початок війни - це питання кількох годин. Я вийшов із дому о шостій вечора і разом із персоналом переїхав у готель, який приймав нас до дня нашого виїзду з країни.

Початкова ідея полягала в тому, щоб сидіти на місці і чекати в надії, що конфлікт закінчиться і футбол в Україні відновиться. У квітні надійшли якісь пропозиції, але я їх не розглядав.

Влітку я відчув бажання почати все спочатку. Ця можливість з'явилася в Брайтоні, і я нею скористався. Я вважаю, що мені пощастило, тому що футбол дав мені другий шанс", - сказав Де Дзербі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Де Дзербі може замінити Конте в Тоттенхемі.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Шахтар війна з росією

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK