Ліверпуль - Арсенал: огляд і результат матчу чемпіонату Англії 09.04.2023

Завершився центральний матч туру в АПЛ.
2023 г., 9 квітня, 20:32
Роберто Фірміно / Getty Images
Роберто Фірміно / Getty Images

У рамках центрального матчу 29 туру чемпіонату Англії Ліверпуль зустрівся з Арсеналом.

Господарі у своєму, звичному для цього сезону, стилі розпочали поєдинок. Уже на 9 хвилині Аліссону довелося діставати м'яч із сітки своїх воріт після голу Габріеля Мартінеллі.

Ранній пропущений гол не допоміг "червоним" оговтатися і в першому таймі вони пропустили ще раз. Знову відзначився Габріель, але цього разу Габріель Жезус.

Утім, ще до перерви колективу Юргена Клоппа вдалося відігратися на одному м'ячі і допоміг цьому Мохаммед Салах. Для мерсисайдців цей гол став ковтком свіжого повітря і на другий тайм вони вийшли більш впевненими в собі.

Своєю чергою, "каноніри" нічого не створювали в атаці та до того ж ще й Роб Холдінг "привіз" пенальті у ворота своє команди. На щастя, для Холдінга і всього Арсеналу, Мохаммед Салах розучився забивати 11-метрові, тож рахунок лишився незмінним.

До кінця матчу Ліверпуль продовжував тиснути, а Арсенал відбиватися. Такий підхід не привів ні до чого хорошого для підопічних Мікеля Артети, і на останніх хвилинах Трент прокинув між ніг Зінченку, навісив на Роберто Фірміно, а бразилець замкнув подачу точним ударом головою в сітку воріт.

Ба більше, Ліверпуль міг і виривати перемогу, але Аарон Рамсдейл здійснив неймовірний сейв у кінцівці зустрічі, спершу витягнувши з "дев'ятки" удар Мо Салаха, а потім з метра відбивши удар Ібраїми Конате.

Таким чином, лондонці втратили можливість здобути важливу перемогу в контексті чемпіонських перегонів, а для мерсисайдців ця нічия не надто змінює турнірне становище і вони продовжують плентатися в середині турнірної таблиці.

Статистика матчу чемпіонату Англії Ліверпуль - Арсенал

Ліверпуль - Арсенал 2:2

Голи: Салах, 42, Фірміно, 90+6 - Мартінеллі, 9, Жезус, 29

xG: 4.37 - 1.54
Володіння м'ячем: 59% - 41%
Удари: 22 - 9
Удари в площину: 6 - 5


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK