Манчестер Сіті - Арсенал 4:1: огляд матчу та результат гри 26.04.2023

Команда Мікеля Артети у потенційному матчі за чемпіонство не зуміла нічого протиставити своєму опоненту.
2023 г., 27 квітня, 00:03
Арсенал / Getty Images
Арсенал / Getty Images

У середу, 26 квітня, на Етіхад Стедіум пройшов центральний матч 33-го туру АПЛ, у якому зійшлися претенденти на чемпіонство – Манчестер Сіті приймав у гостях Арсенал.

На жаль, багато в чому цей поєдинок вийшов одностороннім. Підопічні Мікеля Артети виявилися просто неготовими до того, що їм запропонують їхні опоненти.

Вже на старті матчу "містяни" вийшли вперед. Зіграла зв'язка Де Брюйне - Голанд, але не в природній для себе манері. У цьому випадку Ерлінг виступив як асистент, а Кевін був бомбардиром, який точно пробив у нижній кут воріт Аарона Рамсдейла.

Джерело: Getty Images

Здавалося, що це мало розбудити гостей, але ні, вони були такими ж інертними. Господарі поля ж продовжили атакувати, Голанд мав кілька хороших шансів відзначитися, але або заважала власна неточність, або Рамсдейл.

Але ще до перерви підопічні Пепа Гвардіоли подвоїли перевагу. Де Брюйне подав штрафний з правого флангу, а Джон Стоунз влучним ударом головою зробив рахунок 2:0 на користь Сіті. Причому спершу гол скасували нібито через офсайд, але після перегляду повтору Майкл Олівер вказав на центр поля.

Джерело: Getty Images

А відразу після перерви той же Де Брюйне, по суті, поставив крапку в цьому матчі. І знову Кевін з Голандом помінялися ролями: Ерлінг віддав пас на бельгійця, а той з меж штрафного майданчика пробив у дальній кут без шансів для Рамсдейла.

Джерело: Getty Images

Артета спробував замінами змінити хід гри, але було вже надто пізно. Все, на що вистачило гравців лондонського клубу, це гол престижу під завісу зустрічі.

Леандро Троссард після невдалого кутового увірвався до штрафного майданчика покотив на вільного партнера, яким виявився Роб Голдінг. Центрбек потужно пробив у дальній кут.

Джерело: Getty Images

Але навіть у такому випадку останнє слово виявилося за гравцями домашньої команди. У доданий арбітром час Філ Фоден віддав неточну передачу, але м'яч рикошетом від Голдінга потрапив до Голанда, а норвежець, уже встигнувши розпустити волосся, встановив остаточний рахунок.

Джерело: Getty Images

Джерело: Getty Images

За рахунок цієї перемоги Манчестер Сіті скоротив відставання від Арсеналу до двох очок, маючи при цьому на два зіграних матчі менше. Тепер Арсеналу для завоювання чемпіонства залишається перемагати у кожній грі та сподіватися на осічки опонента. Хоча Сіті не дає жодного приводу вірити, що така осічка станеться.

Читайте також: Челсі, програвши Брентфорду, зазнав п'ятої поразки поспіль

Статистика матчу Манчестер Сіті - Арсенал 33-го туру АПЛ

Манчестер Сіті - Арсенал 4:1
Голи: Де Брюйне, 7, 54, Стоунз, 45+1, Голанд, 90+5 - Голдінг, 86.

Володіння м'ячем: 52% - 48%
Удари: 14 - 8
Удари в площину: 9 - 2
Фоли: 13 - 13
Очікувані голи (xG): 2.18 - 0.52

Манчестер Сіті: Едерсон - Вокер, Стоунз, Діаш, Аканджі - Гюндоган (Марез, 72), Родрі, Де Брюйне (Альварес, 80) - Сілва, Голанд, Гріліш (Фоден, 87).

Арсенал: Рамсдейл - Вайт, Голдинг, Габріель, Зінченкко - Едегор (Сміт-Роу, 71), Парті, Джака (Жоржиньо, 60) - Сака (Нельсон, 80), Жезус (Нкетія, 80), Мартінеллі (Троссард, 60).

Попередження: Діаш, Гріліш, Родрі - Парті.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK