Нова глава: де продовжить кар'єру Мессі

ISPORT.ua розбирає варіанти з місцем продовження кар'єри легендарного аргентинця.
2023 г., 4 травня, 12:10
Ліонель Мессі / Getty Images
Ліонель Мессі / Getty Images

Нападник збірної Аргентини і ПСЖ Ліонель Мессі найімовірніше залишить французький гранд влітку поточного року.

Тривалий час у ЗМІ була інформація про те, що керівництво хоче продовжити угоду з гравцем. Однак буквально днями стало відомо, що ПСЖ відсторонив Мессі на два тижні за поїздку в Саудівську Аравію. Парижани це сприйняли як неповагу, оштрафувавши аргентинця.

Ця історія може означати кілька варіантів, але найбільш очевидний - між клубом і Мессі вибухнув скандал, який може покласти край переговорам про продовження контракту.

Інтер Маямі

Американська мрія - залучити Кріштіану Роналду або Ліонеля Мессі в MLS. Якщо з португальцем усе поки що зрозуміло, то ось аргентинець може опинитися там уже влітку.

Інтер Маямі, яким володіє Девід Бекхем, стежить за ситуацією з Лео. Мессі позитивно відгукувався про американську команду і навіть були чутки, що він готовий зіграти там. Але все впирається в одне - в бажання Лео пограти в Європі, а закінчити кар'єру красиво - час ще є.

Аль-Хіляль

Головний ньюзмейкер у сазі з Лео Мессі - Аль-Хіляль. Саудівський футбол уже отримав одну легенду - Кріштіану Роналду, який грає за Ан-Наср. Тепер на черзі семиразовий володар Золотого м'яча.

Аль-Хіляль, судячи з інформації в ЗМІ, готовий платити гравцеві 400 мільйонів євро на рік. Фантастична сума. Напевно, кожен би міг прийняти і прийняв би цю пропозицію, якби не наступний варіант для продовження кар'єри - Барселона.

P.S. Мессі якраз посварився з керівництвом клубу через поїздку до Саудівської Аравії. Можливо, перший етап переговорів уже був?

Барселона

"Мессі повертається в Барселону!", - солодкий мед у вуха фанатів аргентинця і каталонської команди. Не минуло й кількох хвилин після того, як аргентинець покинув Каталонію, то одразу з'явилися чутки про те, що він повернеться в майбутньому.

Зараз саме час, якщо такий розвиток сюжету можливий. Лео готовий піти на зниження зарплати, Барселона готова прийняти свою легенду, фанати щасливі, команда розвивається. Ідеально і як у казці.

Однак цьому може завадити кілька чинників: фінансовий фейр-плей, який може перешкодити Барселоні укласти угоду з Лео, і судовий розгляд Барселони у справі про підкупи арбітрів. Якщо це заважатиме, то Мессі не зможе повернутися.

Сам аргентинець уже кілька разів приїжджав до Барселони, де проводив зустрічі з колишніми партнерами, включно з Хаві. Іспанець точно хотів би бачити у своєму розпорядженні Лео, як і президент - Жоан Лапорта.

Мессі, Барселона, Ла Ліга, каталонці - зацікавлені в поверненні Лео. Так що все буде покладено на карту, якщо такий варіант стане реальним.

Ньюеллс Олд Бойз

Рідний клуб Мессі - Ньюеллс Олд Бойз. Саме в цій команді й починав свій шлях Лео. Цілком логічно, що там аргентинець і завершить кар'єру, але зараз такий варіант не варто розглядати.

У Мессі, за його словами, є бажання зіграти ще за Олд Бойз. Керівництво клубу готове підписати іменитого гравця, але все впирається в один фактор - Лео хоче грати. Гроші? Ні, якщо Мессі повернеться до рідного клубу, то може зовсім безкоштовно або отримуватиме мінімальну зарплату. Справа тут вже точно не у фінансовій мотивації.

Ньюкасл/Манчестер Сіті

Якщо розглядати продовження взаємозв'язку Мессі з катарською лінією, то цілком можливі два кандидати - Манчестер Сіті і Ньюкасл. Як би класно було б - возз'єднання Гвардіоли й аргентинця.

Ньюкасл - класний проєкт, який може потрапити в Лігу чемпіонів. Чи потрібна зірка? Так. Чи потрібна зірка, яка буде займати всю увагу? Мабуть, ні.

Манчестер Сіті може підписати Мессі тільки для піару і просування, адже у Гвардіоли і так топова команда.

Такі варіанти цілком можуть жити й існувати. Так що відкидати не можна нічого, але, шанси на такий перехід зовсім невеликі.

ПСЖ

Французький гранд підписував Мессі з головною метою - виграти Лігу чемпіонів. За два сезони разом із Лео парижани цього не досягли і навіть не були близькими. Очевидно, що трансфер із цього погляду - невдалий.

До останніх новин сторони вели активні переговори, але, мабуть, вони припинені. Звичайно, згадується історія з Мбаппе, який був уже однією ногою в Реалі. Чи повториться такий трюк із Мессі? Мабуть, ні. Аргентинець любить Каталонію, тож, якщо буде можливість піти туди, то він відкине всі варіанти.

Інший варіант

Серед інших грандів, які могли б підписати Мессі, можна виокремити кілька: Челсі з новим багатим власником, Манчестер Юнайтед, який може змінити власника і здійснити перший топ-трансфер, або ж інші клуби МЛС чи Азії.

Усе воно - малоймовірно, але ніхто не знає, як поверне доля гравця. Раніше ми не могли подумати, що Роналду гратиме в Саудівській Аравії, але він уже там майже пів року.

Завершення кар'єри

Найменш імовірний варіант - завершення кар'єри. Аргентинець виграв усі найпрестижніші трофеї у своїй кар'єрі, однак, судячи, з його слів, у нього є бажання зіграти на наступному чемпіонаті світу. Зараз у Мессі вистачає варіантів із продовженням кар'єри, а до 2026-го року залишилося не так вже й багато часу. Тож Лео гратиме, а про завершення кар'єри точно не варто думати.

  • Прогноз: Мессі продовжить кар'єру в Барселоні

Як ви вважаєте, де продовжить кар'єру Мессі? Візьміть участь в опитуванні та залишайте свої коментарі.

Created with QuizMaker

Дмитро Данець 


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK