Дві групи футбольних агентів програли суд проти ФІФА

Футбольні посередники спробували опротестувати рішення ФІФА запровадити агентський іспит.
2023 г., 11 травня, 19:33
ФІФА / Getty Images
ФІФА / Getty Images

Дві групи футбольних агентів програли судовий розгляд у Нідерландах проти нових правил ФІФА для агентів і тепер мають виплатити 1,75 мільйона євро, повідомляє The Athletic.

Європейська асоціація футбольних агентів (EFFA) та Pro Agent намагалися накласти заборону на нові правила ФІФА для агентів та вступний іспит, які мають бути введені в дію на початку жовтня 2023 року.

Вони стверджували, що правила незаконні, тому що ФІФА не уповноважена регулювати їхню професію, оскільки агенти не є членами ФІФА, і для регулювання ФІФА немає підстав публічного права.

Зокрема, EFFA та Pro Agent, група футбольних агентів з Нідерландів, оспорювали встановлену ФІФА межу плати за послуги та складання іспиту, який агенти тепер зобов'язані проходити.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Майже половина футбольних агентів не пройшла перший тест ФІФА на отримання ліцензії

Вони вважали, що межа того, що вони можуть заробити на трансфері, який буде обмежений 6% відповідно до нових правил, "порушує національний та європейський закон про конкуренцію".

Рішення Центрального суду Нідерландів, згідно з постановою, "пов'язане з тим, що збирається ухвалити вищий європейський суд" і що "рішення необхідно дочекатися, щоб запобігти неправильних рішень".

В результаті EFFA та Pro Agent були зобов'язані сплатити судові витрати на загальну суму 1,75 млн євро.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: ФІФА

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK