Ракицький: У цивілізованого світу немає нічого спільного з рф

Захисник Шахтаря пояснив, чому свого часу обрав перехід до чемпіонату РФ.
2023 г., 17 травня, 17:58
Ярослав Ракицький / shakhtar.com
Ярослав Ракицький / shakhtar.com

Центрбек донецького Шахтаря Ярослав Ракицький дав відповідь на деякі запитання, які цікавили вболівальників після його повернення до табору "гірників".

Зокрема, він пояснив, чому наважився на перехід у зеніт до початку повномасштабної агресії росії.

"Скажу, що я, в першу чергу, футболіст. Футбол - моя робота і справа всього мого життя. І в Росії я робив тільки те, що грав у футбол.

А коли почалася повномасштабна війна 24 лютого 2022 року, то я того ж дня вирішив розірвати контракт і повернутися в Україну. Цей вчинок і є моєю відповіддю.

Ніхто не міг уявити такого масштабу агресії, що росіяни тисячами вбиватимуть українців, руйнуватимуть наші міста. Якби я знав, що так буде, то ніколи б не поїхав грати в Росію. Ба більше, вважаю, що багато хто до лютого 2022 року не сприймав це настільки важко. Подивіться, у Росії проводився чемпіонат світу з футболу, мав відбутися фінал Ліги чемпіонів, багато українців продовжували жити в Росії і працювати, країни торгували між собою.

Але 24 лютого розставило все по місцях - в один день усі зрозуміли, що в нас, у цивілізованого світу немає нічого спільного з Російською Федерацією. Тому я тут, в Україні, разом зі своєю країною, зі своїм народом. І це моя відповідь на всі запитання", - сказав Ракицький.

Нагадаємо, раніше Ракицький оплатив лікування українському військовому.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK