Сельта - Жирона 1:1: огляд матчу та результат гри 23.05.2023

Українець хоч і не забив, але саме його пенальті дозволив команді не програти виїзний поєдинок.
2023 г., 23 травня, 22:30
Віктор Циганков та Ренато Тапія / Getty Images
Віктор Циганков та Ренато Тапія / Getty Images

У вівторок, 23 травня, у Віго відбувся матч 36-го туру іспанської Ла Ліги, в якому зійшлися Сельта та Жирона.

У стартовому складі гостей вийшов Віктор Циганков, який безпосередньо вплинув на результат цього протистояння, яке розпочалося для його команди не найкращим чином.

Незважаючи на перевагу у володінні м'ячем, Жирона не могла похвалитися небезпечними моментами, чого не скажеш про господарів поля. Саме вони під завісу першого тайму створили момент, який завершився голом у виконанні Карлеса Переса.

Джерело: Getty Images

А в середині другої половини настала зоряна година українця. Екс-гравця Динамо не за правилами було зупинено у рамках штрафного майданчика гравцем Сельти, за що головний арбітр вказав на "позначки".

Джерело: скриншот

З першої спроби капітан "біло-червоних" Крістіан Стуані не переграв воротаря, проте суддя змусив перебити пенальті, оскільки один із суперників надто рано вбіг у штрафний майданчик. Друга дуель форварда та голкіпера завершилася успіхом першого.

Джерело: Getty Images

За півгодини матчу, що залишилися, обидві сторони мали непогані можливості вирвати перемогу, проте до цього справа так і не дійшла.

У результаті команди розписали нічию, яка не потішила жодну з них: Жирона втратила очки у боротьбі за місце у єврокубках, а Сельта не змогла належним чином відірватися від зони вильоту.

Статистика матчу Сельта - Жирона 36-го туру Ла Ліги

Сельта - Жирона 1:1
Голи: Перес, 42 - Стуані, 59 (пен.).

Володіння м'ячем: 39% - 61%
Удари: 16 - 11
Удари в площину: 7 - 4
Фоли: 13 - 13
Очікувані голи (xG): 1.23 - 1.21

Сельта: Вільяр - Мальйо, Нуньєс, Айду, Галан - Вейга (Аспас, 81), Тапія, Арнаїс - Перес, Ларсен (Сеферовіч, 81), Родрігес (Серві, 71).

Жирона: Гассаніга - Мартінес, Буено (Кальєнс, 54), Бернарду, Гутьєррес - Коуту (Еррера, 54), Ромеу, Мартен (Артеро, 34), Валері (Рока, 74) - Циганков, Стуані (Кастельянос, 74).


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK