Боруссія Д - Майнц 2:2: огляд матчу та результат гри 27.05.2023

Маючи все для того, щоб стати чемпіоном Німеччини, "джмелі" припустилися грубих помилок, які позбавили їх "Срібної салатниці".
2023 г., 27 травня, 18:34
Боруссія Дортмунд / Getty Images
Боруссія Дортмунд / Getty Images

У суботу, 27 травня, у Дортмунді на Сигнал Ідуна Парк пройшов один із двох фіналів німецької Бундесліги: Боруссія грала проти Майнца.

Перед стартом цієї зустрічі "джмелі" лідирували в таблиці, випереджаючи Баварію на два очки. Здавалося, що дортмундці самі вирішували свою долю. Але все пройшло не зовсім так.

Перший тайм став справжнім кошмаром для підопічних Едіна Терзіча. Вже на 15-й хвилині гості вийшли вперед за рахунок голу Андреаса Ханче-Ольсена.

За кілька хвилин господарі поля отримали можливість відновити паритет, оскільки суддя призначив пенальті за фол на Рафаелі Геррейро. Однак Себастьєн Алле з "позначки" не зміг переграти Фінна Дамена.

Джерело: Getty Images

А трохи пізніше Майнц взагалі подвоїв перевагу завдяки результативному удару головою від Каріма Онисіво.

Джерело: Getty Images

Боруссія все ж таки змогла "розмочити" ворота Дамена. На 69-й хвилині Геррейро з неробочої правої ноги з меж штрафного майданчика завдав удару, а м'яч рикошетом від штанги влетів у сітку.

Джерело: Getty Images

На жаль фанатів "жовто-чорних", за 20 хвилин, що залишилися, їх команда так і не зуміла вирвати перемогу. Все, на що її вистачило, це гол Нікласа Зюле на останній хвилині, який вже нічого не вирішував.

У результаті Боруссія, практично тримаючи в руках "Срібну салатницю", упустила її на користь Баварії, яка в паралельному матчі обіграла Кельн і за рахунок лише кращої різниці голів стала чемпіоном Німеччини.

Джерело: Getty Images

Статистика матчу Боруссія Дортмунд - Майнц 34-го туру Бундесліги

Боруссія Д - Майнц 2:2
Голи: Геррейро, 69, Зюле, 90+6 - Ханче-Ольсен, 15, Онісіво, 24.

Володіння м'ячем: 64% - 36%
Удари: 30 - 10
Удари в площину: 12 - 4
Фоли: 5 - 14
Очікувані голи: 2.82 - 1.59

Боруссія Д: Кобель - Вольф (Мукоко, 46), Зюле, Хуммельс, Райєрсон (Модест, 80) - Мален (Рейна, 62), Брандт (Дюранвіль, 62), Джан, Геррейро, Адейємі (Ройс, 40) - Алле.

Майнц: Дамен - Ханче-Ольсен, Белль, Фернандеш - Сасі, Мартінс, Кор, Каріколь - Штах (Баркок, 80), Онісіво (Мустафа, 90+2), Лі (Інгвартсен, 66).

Попередження: Геррейро - Фернандеш.

На 19-й хвилині Себастьєн Алле (Боруссія Д) не реалізував пенальті (воротар).


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK