Евертон без Миколенка обіграв Борнмут і відправив Лестер з Лідсом до Чемпіоншипу

"Іриски" в останньому турі здобули надважливу перемогу, яка дозволила їм зберегти місце в елітному англійському дивізіоні.
2023 г., 28 травня, 20:31
Евертон / Getty Images
Евертон / Getty Images

У неділю, 28 травня, одночасно пройшли всі матчі останнього 38-го туру Англійської Прем'єр-ліги.

І хоча чемпіон став відомий ще кількома турами раніше, залишалися деякі невирішені питання, такі як "Хто залишиться в АПЛ, а хто вирушить до Чемпіоншипу".

Матчем, від якого все залежало, була зустріч між Евертоном і Борнмутом: перші висіли на волосині від вильоту, а останнім нічого не було потрібно. Віктор Миколенко залишився поза заявкою "ірисок" через травму, а у "вишень" з перших хвилин вийшов Ілля Забарний.

Єдиний, він же рятівний, гол на свій рахунок записав хавбек Евертона Абдулайє Дукуре. Завдяки його влучному удару команда Шона Дайча в сезоні-2023/24 продовжить виступати в АПЛ.

Джерело: Getty Images

Евертон - Борнмут 1:0
Гол: Дукуре, 57.


У паралельній зустрічі Лестер грав із Вест Гемом і сподівався, що Борнмут зможе відібрати очки у Евертона.

І хоча "лиси" перемогли свого опонента, вони не отримали потрібний результат у Ліверпулі, а тому Варді та компанія повернуться до Чемпіоншипу, відставши від рятівного місця всього на два очки.

Джерело: Getty Images

Лестер - Вест Гэм 2:1
Голи: Барнс, 34, Фас, 62 - Форналс, 79.


Ще однією командою, яка ще мала математичні шанси на порятунок, був Лідс. Але команда Сема Еллардайса мала надто мало шансів на порятунок: крім поразок конкурентів, "павичі" мали обіграти Тоттенгем і нівелювати різницю голів, яка була катастрофічною.

У результаті нічого з перерахованого вище не сталося і Лідс разом із Лестером та Саутгемптоном вилітає у другий за силою англійський дивізіон.

Джерело: Getty Images

Лідс - Тоттенгем 1:3
Голи: Гаррісон, 67 - Кейн, 2, 69, Порро, 47, Моура, 90+5.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK