Тренер збірної Португалії назвав причину виклику Роналду до національної команди

Кріштіану хоче приносити користь команді.
2023 г., 31 травня, 15:45
Кріштіану Роналду  / Getty Images
Кріштіану Роналду / Getty Images

Головний тренер збірної Португалії Роберто Мартінес розповів, чому вирішив продовжити викликати форварда Кріштіану Роналду до національної команди.

"Як зазвичай приймаються такі рішення? У той момент я зрозумів, що на чемпіонаті світу зі збірною ти відчуваєш багато почуттів. Я сам пройшов через це з Бельгією. А після турніру виникають серйозні наслідки. Виникає багато суперечок, дії кожного гравця уважно вивчають.

Я відчув, що не можу ухвалювати рішення в офісі. Важливо, щоби футбольні рішення приймалися на полі.

Мене призначили 9 січня, тому я отримав шість тижнів на зустріч з кожним з 26 гравців, які були в заявці на ЧС-2022. Я з'їздив до кожної з топ-5 ліг Європи, до Саудівської Аравії та Португалії. Було чудово побачити кожного гравця, як вони розвивали свої ролі у різних роздягальнях у різних лігах.

Читайте також: Уперше в кар'єрі Роналду залишився без трофеїв у двох сезонах поспіль

У такі моменти ти знайомишся з людиною, а не з гравцем. Для мене це дуже зрозумілий момент. Я зустрівся з усіма гравцями та побачив, що для них означає можливість грати у футбол, на якому етапі кар'єри вони знаходяться.

Що стосується Кріштіану, то він не був готовий відійти убік. Він був готовий і хотів стати частиною нового циклу. На той момент було дуже легко включити його до березневого списку, а потім уже ухвалити футбольне рішення.

Він забив чотири голи, був справжнім лідером, капітаном і тим, хто дає команді досвід, якого немає в жодного гравця у світовому футболі. Це людина, яка може провести 200 матчів за збірну. Його потрібно використовувати у роздягальні", – сказав Мартінес в інтерв'ю Talk Sport.

Нагадаємо, збірна Португалії приїде 17 та 20 червня матчі проти Боснії та Ісландії в рамках відбору на Євро-2024.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK