Мбаппе, Кімміх і Доннарумма: як могла б виглядати нова версія Galacticos

Василь Войтюк спробував уявити, кого міг би придбати Флорентіно Перес.
2023 г., 14 червня, 13:00
Доннарумма, Мбаппе і Кімміх / коллаж В.Войтюк
Доннарумма, Мбаппе і Кімміх / коллаж В.Войтюк

Термін “галактікос” знайомий всім любителям футболу і з'явився він на початку 2000-х років, коли в Мадриді молодий президент Флорентіно Перес збирав команду зі справжніх зірок світового футболу.

Першою такою зіркою був Луіш Фігу, далі з кожним роком їх ставало все більше, на цих футболістів витрачалися шалені гроші, а знаходити місце на полі для всіх було все важче.

Джерело: Getty Images

Зрештою, команда не завжди займала навіть друге місце в чемпіонаті, а мабуть не такого результату очікували від таких гравців. 

Пізніше була друга спроба Флорентіно. За два літа в клуб прийшли володарі Золотих м'ячів Кака та Кріштіану Роналду, молодий бомбардир, який вже зарекомендував себе в ЛЧ - Карім Бензема. Досвідчений зірковий хавбек Хабі Алонсо, німецька зірка Месут Озіл та Анхель Ді Марія. 

Вони приєдналися до таких зірок Реалу, як Серхіо Рамос, Пепе, Марсело, Касільяс та інші. А впродовж наступних сезонів ця банда тільки розширювалася - Модріч, Бейл, Кроос, Хамес, Іско… 

Джерело: Getty Images

І в цих хлопців (не у всіх, але в багатьох), вийшло набагато краще, ніж в першої версії “галактичних”, вони виграли п’ять Ліг чемпіонів - неймовірний результат.

І ось, дехто вважає, що вже декілька років триває спроба створити нову версію “Галактікос”, яка розпочалася з продажу Кріштіану Роналду і купівлі Вінісіуса, Куртуа та, хм, Едена Азар.

Але кінцева точка ще точно не досягнута. Тому ISPORT вирішив пофантазувати, як би міг виглядати новий Galácticos-squad мадридського Реалу. Зазначимо, що матеріал несе в собі розважальний характер, і це лише суб'єктивна думка автора місцями підкріплена чутками.

Воротар

У Реала є один з, якщо не найкращий воротар світу прямо зараз. Але чи зможе Тібо Куртуа демонструвати таку ж саму гру протягом наступних 4-5 років? То ж давайте спробуємо підібрати йому заміну. 

  • Варіант 1 - гайповий: Джиджи Доннарумма

Насправді, зараз не так багато голкіперів-зірок, молодших за 25 років. Найбільш зірковим точно є італійський кіпер ПСЖ. Йому все ще 24 роки, хоча таке враження, що на слуху він вже цілу вічність.

Джерело: Getty Images

  • Варіант 2 - РЕАЛьний: Унаі Сімон

Основний голкіпер збірної Іспанії переріс рівень Атлетика з Більбао і заслуговує спробувати себе в команді рівня плей-офф Ліги чемпіонів. Хоча, звісно, навряд чи Унаі буде не те що кращим варіантом, ніж Куртуа, та навіть рівним не буде.

  • Варіант 3 - патріотичний: Анатолій Трубін

Чи знали ви, що голкіпер Шахтаря разом з ірландцем Базуну - найдорожчі воротарі U-21 в світі? Анатолій вже показував в матчах з мадридцями, що він голкіпер топ-рівня, тому, а чому б і ні?

Правий захисник

Кому-кому, а заміна Карвахалю дуже потрібна, адже ветеран уже не дотягує до свого колишнього рівня.

  • Варіант 1 - гайповий: Ріс Джеймс

Оборонець лондонського Челсі в юному віці зміг скласти неабияку конкуренцію лідеру команди Сесару Аспілікуеті, а з роками й сам став лідером колективу. Англієць добре грає як на оборону, так і на атаку, тому, якщо справи в Челсі краще не стануть, чому б і ні?

  • Варіант 2 - ще більш гайповий: Трент-Александер Арнольд

ТАА останнім часом нагадує тінь себе часів перемог в ЛЧ та АПЛ, але все ще залишається одним з найкращих гравців на своїй позиції. А такий неймовірний помічник в атаці точно знадобиться зірковому нападу.

Джерело: Getty Images

Центральний захисник

Давід Алаба та Антоніо Рюдігер ще 2-3 роки повинні показувати чудовий рівень в парі з Мілітао, але все ж, напевне, в 2025 доведеться шукати когось нового.

  • Варіант 1 - важкий: Йошко Гвардіол

Хорвата сватають в усі топ-клуби світу вже не перший рік і, скоріше за все, цього літа він все ж кудись та й піде, а забрати його з іншого суперклубу буде досить важко.

  • Варіант 2 - досвідчений: Рубен Діаш

Зараз португальцю 26 років, він вже виграв все, що тільки можна і через рік-два може побажати спробувати сили в іншій команді, то чому б і ні?

  • Варіант 3 - скандальний: Рональд Араухо

А що, якщо спробувати відібрати у Барселони їхню зірку? Адже саме такий крок започаткував створення перших “галактікос”.

Центральний півзахисник

Наразі в Реалі вимальовується крутецька лінія півзахисту на роки вперед. Чуамені, Вальверде, Беллінгем, і це ми ще Камавінгу відправляємо на лівий фланг оборони. Але все ж, їм потрібен хтось на підмогу, і тут в нас теж є декілька варіантів.

  • Варіант 1 - дорого і під основу: Йошуа Кімміх

У німця напружені відносини з керівництвом Баварії і цілком можливо, що його доведеться продати якщо не зараз, то через рік. Якщо в Реалі захочуть додати досвіду в свій молодий центр поля після того, як команду покинуть Модріч та Кроос, то чому б і ні?

Джерело: Getty Images

  • Варіант 2 - зірковий ветеран: Марко Верратті

Ще один гравець, який має шалений досвід і при цьому не найкраще становище в нинішньому клубі. Марко може стати таким собі Клодом Макелеле цієї генерації “галактікос”

  • Варіант 3 - зірка другого ешелону: Софьян Амрабат

Марокканець став одним з кращих на ЧС-2022, але взимку так нікуди з Фіорентини і не пішов. А ось для Реалу він може стати чудовим придбанням, якщо дивитися на співвідношення ціна/гайп.

Нападник

Якщо з іншими позиціями в принципі можна ще почекати, то нападник потрібен тут і зараз. Після того, як команду покинув Бензема (і Маріано Діаз) тут просто немає кому грати.

  • Варіант 1 - чудовий: Кіліан Мбаппе

За французом гоняться давно, Флорентіно Перес мріє підписати цього форварда і зараз просто чудова нагода, адже гравець став доступним для продажу..

  • Варіант 2 - прекрасний: Гаррі Кейн

Ще 2-3 дні тому про Мбаппе майже не згадували в контексті його переходу в Реал, тому що всі бачили в стані “вершкових” саме англійського бомбардира. 

  • Варіант 3 - галактичний: Мбаппе та Кейн

А чому б і ні? Уявіть собі тріо в нападі - Віні, Кейн, Мбаппе, а на підхваті в них Родріго. Це ж просто надзвичайно!

Правий вінгер

Якщо все ж Реал не підпише і Мбаппе, і Кейна, а також вкотре не повірить в Родріго, то найбільш “галактичним” буде…

  • Варіант 1 - головний юний талант, що не грає в Реалі: Букайо Сака

Нині позиція правого вінгера не те щоб дуже сильно багата талантами. Всі найзірковіші вінгера здебільшого грають зліва, а нинішній сезон на стабільно зірковому рівні відіграв мабуть тільки юний футболіст Арсеналу. 

  • Варіант 2 - зірка без зірковості: Бернарду Сілва

Португалець не грає чистого вінгера у Пепа Гвардіоли і не є примою своєї команди, але має бути доступним під час трансферного вікна і при цьому є одним з найкращих варіантів в світі на цю позицію. Більше того, він може також зіграти і в центрі поля.

Джерело: Getty Images

  • Варіант 3 - давно на слуху, але мало хто бачив: Домінік Собослаі

Можливо це тільки у автора цих рядків, але мені здається, що Домінік Сабослаі на слуху вже років з 5-7, а йому все ще 22 і він все ще грає за РБ Лейпціг. Універсал, який зможе закрити будь яку позицію в атаці і навіть в півзахисті. І не повинен бути проти того, щоб розпочати свою кар’єру в Мадриді на лаві для запасних.

Тренер

  • Варіант 1 - рок-зірка: Юрген Клопп

Таке враження, що в Ліверпулі бояться визнати, що німецький тренер перестав демонструвати ту магію, що декілька років тому. Існує думка, що розставання Клоппа та мерсисайдців піде на користь обом, і якщо це станеться, то Реал може бути тут-як-тут.

  • Варіант 2 - свій: Рауль

Чому б не доручити нових “галактікос” тому, хто вже був в “галактікос”? Легенду клубу вже давно пов'язують з першою командою, але досі все це було лише на рівні слухів.

  • Варіант 3 - три: Зінедін Зідан

Бог любить трійцю, то може француз повернеться в клуб ще раз? А якщо йому вдасться привести команду до перемоги в Лізі чемпіонів? Що ж це буде.

Звісно, на придбання подібного складу треба буде виділити 600-700 млн євро, а це малоймовірно, але все ж декого з цього списку побачити в мадридському суперклубі ми й справді можемо.

Василь Войтюк


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK