Зірки Мілану, збірної Англії та України - за ким слідкувати на молодіжному Євро 2023

ISPORT.UA представляє список найцікавіших гравців майбутнього турніру.
2023 г., 21 червня, 08:30
Елліотт, Мудрика та Тоналі / Getty Images
Елліотт, Мудрика та Тоналі / Getty Images

21 червня в Румунії та Грузії розпочнеться 24-й молодіжний чемпіонат Європи. Збірна України потрапила до групи з Іспанією, Хорватією та Румунією.

Крім того, щоб уболівати за наших хлопців, також можна ближче познайомитися з цілим розсипом молодих європейських талантів. Хтось із них незабаром може стати новою європейською зіркою, яка запалиться саме на Євро.

Топ гравців, за якими варто стежити на молодіжному Євро 2023

Шарль Де Кетеларе - Бельгія

Джерело: Getty Images

22-річний атакуючий півзахисник протягом трьох сезонів феєрив у чемпіонаті Бельгії, що на його купівлю зважився Мілан, віддавши за гравця 35 млн євро. Але в Італії у Шарля не пішло, проте перший невдалий сезон можна поки що списати на адаптацію.

Талантом Де Кетеларе захоплювався сам Златан, який пообіцяв, що незабаром гравець стане однією з головних зірок Мілана і всього світу. Майбутнє Євро - чудовий шанс для Шарля виправдати довіру легенди.

Лоїс Опенда - Бельгія

Джерело: Getty Images

Ланс, який мало не створив сенсацію в Лізі 1, поступившись ПСЖ лише одним очком у чемпіонаті, багато в чому завдячує своєму успіху молодому нападникові Лоїсу Опенде. Бельгієць забив 21 м'яч у 38 матчах французького чемпіонату. А йому всього 23 роки.

Опенда вирізняється високою швидкістю і відмінним гольовим чуттям, у парі з Де Кетеларе вони можуть стати грізною силою бельгійської збірної. Хто знає, можливо, МЮ, який відчайдушно потребує форварда, придивиться до Лоїса.

Гіоргі Мамардашвілі - Грузія

Джерело: Getty Images

Найдорожчий воротар пострадянського простору в історії, безумовно, поступається у славі своєму співвітчизнику Хвічі Кварацхелії, проте цілком може стати головною зіркою Грузії на молодіжному Євро.

Минулого сезону 22-річний Гіоргі став основним воротарем Валенсії.  І хоч команда не показала високий рівень, посівши лише 14-ту сходинку, Мамардашвілі показав себе з найкращого боку. Гарний виступ на Євро може відкрити воротареві дорогу у великі європейські клуби.

Раян Гравенберх - Нідерланди

Джерело: Getty Images

Гравенберх переходив до Баварії в якості лідера Аякса і вундеркінда не гірше за Де Йонга або Де Лігта, але перший сезон у Німеччині був жахливим. Зараз у Мюнхені не знають, чи продавати гравця, чи дати йому ще один шанс.

Тому на турнірі Раян повинен показати себе з найкращого боку і довести клубу, що на нього можна розраховувати. Або хоча б набити очок, щоб зацікавити який-небудь гранд. Все одно чудова мотивація.

Брайан Броббі - Нідерланди

Джерело: Getty Images

Броббі все ще залишається головною надією "помаранчевих" на те, що збірна отримає нового форварда світового класу. Переїзд до Німеччини в Лейпциг у Брайана теж не задався, і він повернувся в "Аякс", але і в рідному клубі з другого разу не вийшло.

Можливо, молодіжний Євро - останній шанс для футболіста показати, що він здатний стабільно забивати, а його ранні бомбардирські подвиги - не простий збіг.

Роко Шимич - Хорватія

Джерело: Getty Images

Молодий форвард збірної Хорватії - син легенди Мілана Даріо Шимича, що однозначно збільшує інтерес до гравця. Роко провів відмінний сезон в австрійському Ліферингу. Але в останньому сезоні в оренді в Цюріху у нього зовсім не пішло.

Ім'я, безумовно, чинить на форварда більший тиск, і молодіжний Євро покаже, чи зуміє він з ним впоратися. 

Уго Гільямон - Іспанія

Джерело: Getty Images

В останні три сезони Гільямон став основним захисником Валенсії. 23-річний іспанець встиг виграти титули з юнацькими збірними Іспанії, а також отримати виклик до основної. 

Загалом, Уго - захисник, який відбувся, але на турнірі він отримає шанс довести, що вже давно переріс Валенсію і готовий виступати на більш високому рівні.

Гарві Елліотт - Англія

Джерело: Getty Images

Гарві Елліотт, безумовно, величезний талант, проте останній сезон гравця вийшов доволі спірним. Ліверпуль загалом провів дуже нерівний сезон, але саме Гарві часто ставав ціллю для нападок.

Молодому гравцеві доводилося закривати центр поля поодинці, але йому явно не вистачало досвіду на не зовсім рідній позиції. На Євро Гарві може показати свій справжній рівень, і, можливо, переконати Клоппа надати гравцеві ще більше шансів.

Ноні Мадуеке - Англія

Джерело: Getty Images

Мадуеке став ще одним несподіваним зимовим трансфером від Боулі, який для чогось взяв ще одного вінгера, щойно купивши Мудрика. Однак Ноні показав, що 35 млн "сині" заплатили не просто так.

Вінгер непогано себе проявляв у ПСВ, і вельми гідно показав себе в розваленому Челсі. Гарний виступ на молодіжному Євро дозволить Ноні заробити додаткові очки в очах нового тренера.

Еміль Сміт-Роу - Англія

Джерело: Getty Images

У сезоні 2021/22 Еміль був одним з основних гравців Арсеналу Артети, але в останньому сезоні все змінилося. Травми і фантастична форма інших гравців призвели до того, що Сміт-Роу взяв участь лише в 12 матчах сезону.

Тому Емілю потрібно голосно заявити про себе на Євро, якщо не переконати Артету дати йому шанс, то хоча б підшукати собі новий клуб, де він буде на перших ролях, як колись в Арсеналі.

Юссуфа Мукоко - Німеччина

Джерело: Getty Images

Молодий німецький форвард буквально розривав за юнацькі команди Боруссії, 90 голів у 56 матчах за U-17! Однак в основній команді Юссуфа вже не був настільки результативним, потім ще скандал з приводу його віку і про молодого форварда майже всі забули.

Майбутній турнір може стати останнім шансом для Мукоко довести, що він винятковий бомбардир, а не переоцінений і переписаний хлопчина.

П'єр Калюлю - Франція

Джерело: Getty Images

23-річний Калюлю пробився в основу Мілана всього за два сезони. Універсальний захисник, здатний однаково добре зіграти в центрі і праворуч став справжньою знахідкою для "россонері". 34 матчі в поточному сезоні - відмінний результат.

Найімовірніше, молодіжний Євро для Калюлю стане випробуванням, чи готовий захисник грати за основну збірну, в якій якраз проходить зміна поколінь. Два роки тому вже грав за олімпійську збірну, тепер настав час зробити наступний крок у кар'єрі.

Кефрен Тюрам - Франція

Джерело: Getty Images

Можливо, одна з головних сенсацій минулого розіграшу Ліги 1. Потужний опорний хавбек цього року показав неймовірний прогрес цього року, відразу потрапивши на олівець європейських грандів, Ліверпуль готовий просто зараз забирати хлопця.

Але саме майбутній турнір покаже, чи готовий Тюрам йти на підвищення, чи його рівень - це скромна Ніцца. Швидше за все, перший варіант.

Сандро Тоналі - Італія

Джерело: Getty Images

23-річний Сандро Тоналі ось уже кілька років є головною дійовою особою в півзахисті Мілана. Також хавбек встиг відіграти 14 матчів за основну збірну, тож від нього чекають багато на Євро.

Головне питання в тому, чи потягне гравець статус лідера і головної дійової особи молодіжної збірної Італії і чи зуміє протягнути свою команду хоча б у фінал турніру.

Гіоргі Гочолейшвілі та Георгій Цітаішвілі - Грузія

Джерело: Getty Images

Також буде цікаво подивитися, як покажуть себе грузинські легіонери Шахтаря і Динамо. Гочолейшвілі тільки-тільки потрапив у донецький клуб і ще не зумів проявити себе на повну силу. Молодіжний Євро покаже справжній рівень гравця.

А ось Цітаішвілі вже давно перебуває в структурі Динамо, але грає в основному в орендах. Можливо, вдалий виступ на турнірі змусить керівництво киян переглянути свої плани на молодого грузина.

Збірна України

Джерело: Getty Images

Але, звичайно ж, насамперед усі ми будемо уважно стежити за своїми юними талантами, хто знає, кому вдасться несподівано проявити себе. Цікаво було б подивитися на Мудрика, але гравець, найімовірніше, пропустить турнір.

Однак у складі молодіжної збірної є інші зірки - Анатолій Трубін і Георгій Судаков. І якщо перший гратиме, щоб зацікавити клуби побільше, то Судакову доведеться вести збірну за собою, сподіваємося, він впорається.

На ISPORT можна дізнатися склади суперників збірної України та розклад і результати нашої команди.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK