Європейські клуби вимагають розслідувати трансфери Челсі та Вулвергемптона до Саудівської Аравії

"Пенсіонери" та "вовки" підозрюються в обході правил фінансового фейр-плей.
2023 г., 21 червня, 11:06
Матеус Кунья та Каліду Кулібалі / Getty Images
Матеус Кунья та Каліду Кулібалі / Getty Images

Неназвані європейські клуби призивають до справедливого ринкового розслідування недавніх трансферів Челсі та Вулвергемптона в Саудівську Аравію, повідомляє The Telegraph.

Один топ-клуб заявив, що команди використовують Саудівську професійну лігу як "карту виходу з в'язниці Фінансового фейр-плей", тоді як держава роздає гравцям контракти на сотні мільйонів.

Представники суверенного фонду Саудівської Аравії (PIF), який наприкінці 2021 року придбав Ньюкасл, зараз перебувають у Лондоні, щоб укласти безліч угод.

Також повідомляється, що PIF володіє мільярдними активами в компанії Clearlake Capital, яка придбала 60% прав Челсі під час купівлі клубу Тоддом Боелі.

Джерело: Getty Images

Щоби якось збалансувати свої неймовірні витрати за минулий рік, "пенсіонери" мають намір продати своїх гравців до Саудівської Аравії на суму приблизно 100 мільйонів. Таким чином клуб впишеться у рамки ФФП, а Саудівська Аравія отримає зірок, які просуватимуть футбол у країні.

Читайте також: Манчестер Сіті зробив стартову пропозицію по хавбеку Челсі

Вулвергемптон у свою чергу готується продати Рубена Невеша Аль-Хілялю за 47 мільйонів.

У зв'язку з цим суперники вимагають ретельного вивчення трансферів, не в останню чергу тому, що угоди допоможуть "синім" та "вовкам" обійти правила ФФП. та фінансові правила АПЛ у наступному році.

При цьому лондонський колектив стверджує, що продаж гравців пов'язаний виключно з "популярністю клубу на Близькому Сході".


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK