Ексзірка Тоттенгема зробив шокуюче зізнання про жахливе дитинство та лікування від залежностей

Деле Аллі зі сльозами на очах відверто розповів про свої проблеми.
2023 г., 13 липня, 15:00
Деле Аллі / Getty Images
Деле Аллі / Getty Images

Півзахисник Евертона Деле Аллі, який раніше виблискував у складі Тоттенгема, зробив відверте зізнання про те, як зазнав сексуального насильства в дитинстві, як почав торгувати наркотиками, а також про залежність від снодійних, якими він намагався заглушити психологічну травму.

Про це 27-річний футболіст розповів в інтерв'ю колишньому капітану Манчестер Юнайтед Гарі Невіллу, а в момент, коли згадав про жахіття, з якими йому довелося зіткнутися, коли він був ще дитиною, гравець та його співрозмовник не стримали сліз.

"Я мало говорив про це, але було кілька інцидентів, які можуть дати вам загальне розуміння. Коли мені було шість років, до мене чіплявся мамин друг, який часто бував у нас вдома. Моя мама була алкоголічкою. Мене відправили до Африки, щоб я навчився дисципліни, а згодом повернули.

У сім років я почав курити, а у вісім почав торгувати наркотиками. Один літній чоловік сказав мені, що дитину на велосипеді ніхто не зупинить, тому я їздив районом зі своїм футбольним м'ячем, а під ним були наркотики. Коли мені було 11 років, сусідський чоловік повісив мене на мосту.

У 12 років мене всиновили. Це чудова сім'я, і я не міг бажати кращих людей, вони мені дуже допомогли. Я більше не розмовляю зі своїми біологічними матір'ю та батьком. Вони викликали у мене відчуття зради та образи, висунувши звинувачення до моєї прийомної сім'ї у ЗМІ, коли мені було 18 років. Після цього я не міг підтримувати стосунки зі своєю матір'ю і не хотів жодних стосунків із батьком.

Наркотики та алкоголь стали проблемою, коли я намагався впоратися зі своїм болем. Я став залежим від снодійних. Із нашим розкладом, коли вам доводиться прокидатися, щоб тренуватися рано, і ви не можете заснути від адреналіну, іноді поспати та бути готовим наступного дня - це вже добре. Але коли ваша система дофаміну і ви зламані так, як я, це може мати зворотний ефект. Я надто зловживав ними. Я ніколи не боровся проблемою, яка зростала, і травмами, які відчував, почуттями, які я тримав у собі, я намагався впоратися з цим сам.

Я втратив себе на кілька років, я просто відвертав усіх, коли моя сім'я, яка врятувала моє життя, плакала, просила мене сказати їм, що не так, а я просто не хотів цього робити.

Читайте також: Гравець "одного сезону", вічний запасний і талант, що провалився: де зараз найкращі молоді гравці АПЛ

Напевно, найсумнішим моментом для мене був той, коли Жозе Моурінью, який був тренером Тоттенгема, перестав залучати мене до матчів. Я пам'ятаю, що я був у поганому становищі, і я просто подивився в дзеркало і запитав, чи можу я піти на пенсію зараз у 24 роки, займаючись улюбленою справою. Мені було боляче від того, що в мене з'явилася така думка, мені було дуже боляче, і це була ще одна річ, яку я мав нести.

У той період я багато тусувався, але насправді все було не так, як казали в пресі. Вони називали мене тусовщиком ще до того. Я не звинувачую Моурінью, я не звинувачую нікого. Моя реакція на це була неправильна, але я не міг це контролювати.

Те, що Маурісіо Почеттіно пішов із Тоттенгема, точно вплинуло на мене. Я не міг бажати кращого тренера за час, коли я там був. Він та його команда - дивовижні люди, і вони так усе розуміють. Це не були стосунки між футболістом і тренером, це було глибше.

Він із таким розумінням ставився до рішень, які я приймав, і він дбав про мене як про людину перед матчами, що мені й потрібно було в той час. Мені було важко, коли він пішов, і мені було важко впустити когось іншого на той момент.

Коли я повернувся з Туреччини після оренди в Бешикташі, я дізнався, що мені потрібна операція. Психологічно я був у поганому стані. Я вирішив піти до сучасної реабілітаційної установи, яка займається залежностями, психічним здоров'ям та травмами. Я відчув, що мені час.

Тобі не можна сказати, щоб ти йшов туди, ти маєш ухвалити рішення сам. У мене був поганий період. Я покладався на те, що завдавало мені шкоди. Я прокидався щодня, вигравав бій, щодня тренувався, посміхався, бажаючи показати, що я щасливий.

Усередині я програвав битву, і настав час змінюватися. Коли мені сказали, що мені потрібна операція, я відчув почуття, яке в мене було, коли почався цей період.

Тож я поїхав туди на шість тижнів. Евертон підтримував мене, я буду вдячний їм завжди. Вони були такими чесними і розуміючими, я не міг просити нічого більшого в той час, коли я приймав найважливіше рішення життя робити те, чого я боявся. Але я щасливий, що зробив це.

Іти до реабілітаційного центру страшно, але я ніколи не міг уявити, скільки я отримаю від цього. Я був у поганому становищі. Коли я був молодий, зі мною сталося багато чого, чого я не міг зрозуміти, і я робив дурниці, за які звинувачував себе. Розуміння проблеми та її вивчення мені допомогло. Я позбавився деяких поганих відчуттів, які гальмували мене", - наводить слова Аллі talkSPORT із посиланням на YouTube-канал The Overlap.

Раніше повідомлялося, що Деле Аллі кардинально змінив імідж.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK